*Nettavisen* Sport.

Skofterud gir opp OL

Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Jeg gråt hver dag i tre uker.

15.01.14 19:41

Vibeke Skofterud (33) dropper OL og satser videre på langløp, skriver langrennsprofilen på sin blogg.

- En del av meg vil ofte ikke være toppidrettsutøver. En annen del av meg vil noe helt annet: Den delen vil bli verdens beste i noe jeg behersker bedre enn alle andre på en god dag: langløp! skriver Skofterud.

Gråt hver dag
Hun forteller i bloggen at hun har slitt med motivasjonen gjennom hele sesongen. Særlig august og september var tunge måneder, forteller hun.

- Jeg er en person som ikke gråter veldig ofte, denne perioden gråt jeg hver dag i tre uker og depresjonen føltes rett rundt hjørnet. Konkurransevekten var langt unna, og jeg visste at skulle jeg ha en sjanse til og hamle opp med de beste jentene i verden, måtte jeg ned minst åtte kilo. Så enkelt og så vanskelig var det regnestykket. På et tidspunktet hadde jeg kjempet i halvannen måned for å miste kilo uten å lykkes, forteller hun.

Hun valgte å bryte Tour de Ski denne sesongen etter flere dårlige prestasjoner. Formen har lenge virket å være milievis unna OL-standard.

- Da jeg dro hjem fra Tour de Ski hadde jeg en følelse av at » dett var dett». Det var lettende, vemodig og trist på en gang, skriver hun.

De neste dagene arrangeres det NM på Lillehammer, men der stiller ikke 33-åringen til start. Hun er syk og må pleie formen hjemme.

- Gir opp OL
Nå satser hun videre på langløp.

- Jeg gir opp muligheten til å gå et OL og veien tilbake på landslaget kan muligens bli lang. Men nå er det langløp som gjelder for meg. Og så får å vi se hvor det bærer meg hen. Helt sikkert til Vasaloppet, kanskje til VM i Falun, skriver hun.

Skofterud var bare 19 år da hun debuterte i verdenscupen. Hun har vært blant Norges mest fremtredende langrennsløpere siden hun VM-debuterte i 2001. For fire år siden tok hun OL-gull i stafett.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.