RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skofterud gir opp OL

Foto: Simen Lønning (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg gråt hver dag i tre uker.

Vibeke Skofterud (33) dropper OL og satser videre på langløp, skriver langrennsprofilen på sin blogg.

- En del av meg vil ofte ikke være toppidrettsutøver. En annen del av meg vil noe helt annet: Den delen vil bli verdens beste i noe jeg behersker bedre enn alle andre på en god dag: langløp! skriver Skofterud.

Gråt hver dag
Hun forteller i bloggen at hun har slitt med motivasjonen gjennom hele sesongen. Særlig august og september var tunge måneder, forteller hun.

- Jeg er en person som ikke gråter veldig ofte, denne perioden gråt jeg hver dag i tre uker og depresjonen føltes rett rundt hjørnet. Konkurransevekten var langt unna, og jeg visste at skulle jeg ha en sjanse til og hamle opp med de beste jentene i verden, måtte jeg ned minst åtte kilo. Så enkelt og så vanskelig var det regnestykket. På et tidspunktet hadde jeg kjempet i halvannen måned for å miste kilo uten å lykkes, forteller hun.

Hun valgte å bryte Tour de Ski denne sesongen etter flere dårlige prestasjoner. Formen har lenge virket å være milievis unna OL-standard.

- Da jeg dro hjem fra Tour de Ski hadde jeg en følelse av at » dett var dett». Det var lettende, vemodig og trist på en gang, skriver hun.

De neste dagene arrangeres det NM på Lillehammer, men der stiller ikke 33-åringen til start. Hun er syk og må pleie formen hjemme.

- Gir opp OL
Nå satser hun videre på langløp.

- Jeg gir opp muligheten til å gå et OL og veien tilbake på landslaget kan muligens bli lang. Men nå er det langløp som gjelder for meg. Og så får å vi se hvor det bærer meg hen. Helt sikkert til Vasaloppet, kanskje til VM i Falun, skriver hun.

Skofterud var bare 19 år da hun debuterte i verdenscupen. Hun har vært blant Norges mest fremtredende langrennsløpere siden hun VM-debuterte i 2001. For fire år siden tok hun OL-gull i stafett.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere