Gå til sidens hovedinnhold

Skofterud såret av vrakingen

Vibeke Skofterud misliker måten hun ble vraket fra landslaget på.

Etter en skuffende sesong for norsk kvinnelangrenn, gjorde Norges Skiforbund et solid inngrep i elitelaget da landslagene for neste sesong ble tatt ut. Fem av ti jenter forsvant ut. Blant dem veteranen Vibeke Skofterud (29).

Skofterud aksepterer vrakingen. Men i et intervju med VG onsdag, legger hun ikke skjul på at hun reagerer på måten hun fant ut om vrakingen på.

Måtte spørre
- Det er ting som sårer meg som har skjedd i denne prosessen, sier Slitu-jenta til avisen, som forklarer ar hun fikk greie på tingenes tilstand da hun hørte rykter om at landslaget skulle på samling i Vancouver umiddelbart etter sesongen.

Ettersom Skofterud planla ferie i det samme tidsrommet, ringte hun landslagstrener Egil Kristiansen for å få klarhet i opplegget.

- «Jeg har hørt at det er en samling i Vancouver», sa jeg til Egil. Da svarte han: «Det er forbeholdt dem som er på laget». Da forsto jeg at jeg var ferdig på landslaget, sier Skofterud til VG.

Svak sesong
Egil Kristiansen har måttet tåle mye kritikk både internt og eksternt på tampen av denne sesongen, men fortsetter som landslagstrener.

Landslagsvrakingen av Vibeke Skofterud var imidlertid ikke veldig kontroversiell. Slitu-jenta gikk bare fire verdenscuprenn i sesongen som nylig er avsluttet, med en sjuendeplass fra Kuusamo som beste resultat. Hun var heller ikke med i den norske troppen til VM i Liberec.

Til tross for vrakingen, har Vibeke Skofterud bestemt seg for å satse videre som langrennsløper.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken