RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skofteruds ulykkesår

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Påkjørt bakfra, røket leddbånd, ødelagt skulder og tatt av virus. Vibeke Skofterud har hatt et tøft år.

Én ting kan man fastslå. Vibeke Skofterud har ikke hatt flaks det siste året. Problemene startet i januar i fjor.

Først røk leddbåndet. Så skulderen. Deretter ble hun påkjørt bakfra. Så ble hun rammet av noroviruset (som nå truer den norske VM-troppen), og nå sist under NM slet hun med nye magesmerter.

- 90 prosent av leddbåndet i ankelen røk nok under Marcialonga i januar. Resten i sommer, sier Skofterud til TV 2 Nettavisen.

- I august var jeg ved Sandvika i Oslo. Jeg og en venninne satt stille i bilen. Da smalt det. Vi ble påkjørt bakfra, sier hun.

Det gikk bra, men der og da sprakk det nesten for 24-åringen.

- Han kjørte i oss i 60-70 km/t, og bilen hans ble totalvrak. Jeg ville nesten ta han som kjørte i oss. Jeg ble skikkelig forbannet, forklarer hun.

Skulderen er nå helt bra. Det er også mageproblemene.

- Jeg slet med mageproblemer helt siden jula. I Pragelato i januar måtte jeg reise hjem med et nytt virus, og under NM fikk jeg nye magesmerter, sukker hun.

Men:

- Det høres faktisk verre ut enn det var. Jeg har fått trent bedre enn noen gang denne sesongen. Det viser alle fysiske tester, sier hun.

- Men du er ikke helt i toppen?

- Jeg kom på 7. og 8. plass uten å være i form før jul. Målet mitt i VM er derfor en topp 6-plassering – minst én gang, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere