RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skoleguttenes festaften

Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix
Sist oppdatert:
Bare de færreste har lov til å kjøpe alkohol, men etter Brann-kampen var det all grunn til å sprette champagnen for VIFs unge armada.

LA MANGA (Nettavisen): Vålerenga - Brann 3-1: For all del, Brann har sine skadeproblemer, og måtte klare seg uten trioen Kristjan Sigurdsson, Armann Björnsson, og Erlend Hanstveit i forsvarsrekka. Likevel, på papiret hadde de et meget potent lag, spesielt fremover på banen. Satt opp mot et Vålerenga-lag som startet med seks spillere som var 20 år eller yngre, samt to innbyttere på henholdsvis 16 og 17 år, skulle alt tilsi at Brann ville få lærerrollen i denne kampen.

I stedte endte de opp som lærlinger.

- Dette var imponerende, sa en stolt Egil Drillo Olsen etter kampen.

- Spesielt med så mange unge spillere. Dette lover godt, mente Vålerengas analysesjef, som ser spent frem mot sesongen.

Det gjør trener Petter Myhre også, som ikke ville fremheve noen enkeltspillere etter kampen.

- Vi er gode i dag, vinner fortjent, og hever pasningsspillet voldsomt fra Rosenborg-kampen.

- Og selv om unggutta er gode, skal de eldre ha all ære som trekker dem med seg.

Kortvarig Brann-glede
Brann så i starten ut som det piggeste laget, og tok en ikke ufortjent ledelse da Thorstein Helstad ble revet over ende i Vålerengas femmeter. Martin Andresen var sikkerheten selv fra ellevemeteren, lurte keeper til feil side, og Brann så ut til å få en opptur etter det pinlige 0-4-tapet for KR Reykjavik tidligere i uken.

Gleden var kortvarig.

Bare ti minutter senere sendte Glenn Roberts av gårde enn frekk halvvolley over Brann-keeper Håkon Opdal, og rett etter sidebyttet tok Vålerenga ledelsen ved en Morten Berre-heading fra kort hold.

Daniel Beckham Holm
Men det beste skulle først komme etter Daniel Fredheim Holms innhopp. Først skaffet han Vålerenga straffespark bare fire minutter etter sitt innhopp, som Freddy dos Santos måkte himmelhøyt over. Da de blåkledde så fikk et frispark på drøyt 20 meters hold ti minutter før slutt, tok teknikeren ballen i egne hender, og på beste Beckham-vis skrudde han ballen inn i det nærmeste krysset med venstrefoten. Ren estetikk!

Mens det var høylydt jubel i VIF-leiren etter 3-1-seieren, var det ikke mange lykkelige fjes blant Brann-spillerne. Mons Ivar Mjelde lover likevel ikke å miste nattesøvnen etter to tap og syv baklengs på tre dager.

- Nei, det gjør jeg ikke, men vi er ikke gode nok i dag. Vi skaper for lite sjanser, og vi har dårlig presisjon i det vi gjør, spesielt offensivt.

- Hvorfor?

- Vi har hatt mange kamper på få dager, og med en del skader så er det bare 15-16 spillere vi rullerer med. Da blir det mye på dem, og VIF-spillerne var mye piggere i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere