RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skotsk brødrepar skal tette skrekkforsvaret

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Varsellampene har allerede begynt å blinke etter marerittstart.

To ligakamper, 10 baklengs.

Dette er fasiten for stakkars Wigan så langt i årets sesong, og attpåtil kom fire av disse baklengsmålene på hjemmebane mot nyopprykkede Blackpool, som senere tapte 6-0 for Arsenal.

Wigan-manager Roberto Martinez har trolig ikke sovet så altfor godt de siste nettene, og mandag begynte ryktene å svirre om at den tidligere midtbaneeleganten hadde blitt kalt inn på teppet til styreformann Dave Whelan etter de siste ukers mareritt.

- En ledertype
Men mandag ble det også klart at klubben fra rugbybyen har hentet inn sårt trengte forsterkninger i forsvaret. I januar 2010 hentet klubben hardhausen Gary Caldwell fra Celtic, og nå er også broren, Steven, klar til å ta på seg den stripete drakten.

Spilleren ble frigitt av Burnley i vår, og har de siste ukene trent med Wigan. Og Martinez har latt seg imponere av 29-åringen.

- Vi har fått se hva slags type Steven er i løpet av tiden han har trent med oss. Han er en ledertype på og utenfor banen, og en bra kar å ha i garderoben, sier han til klubbens nettside.

- Han har bred erfaring fra Premier League, og har også spilt i Champions League og UEFA-cupen, fortsetter manageren.

- Kjempe om plass
Brødrene Caldwell startet karrieren i Newcastle tidlig på 2000-tallet. Lillebror Gary tok turen hjem til Skottland etter oppholdet på Tyneside. I Newcastle ble han lånt ut til en rekke klubber, og fikk lite førstelagsfotball. Storebror Steven har senere vært i Sunderland og Burnley, før de to nå altså gjenforenes.

- Gary har fortalt meg at dette er en fantastisk klubb og hvor imponert han er over det som foregår her. Jeg er også storfornøyd med å ha klarert framtiden min, sier Caldwell.

- Jeg har allerede fått muligheten til å bli litt kjent med gutta, og ser fram imot å kjempe meg til en plass på laget.

De har henholdsvis 37 (Gary) og 10 (Steven) landskamper i beltet for Skottland. Gary ble for øvrig utvist i oppgjøret mot Norge på Ullevaal i 2009 etter to gule kort. I en kamp der også storebror Steven pådro seg gult, og Norge vant 4-0.

Brødrene Caldwell blir det første brødreparet i Wigan siden Warren og Wayne Aspinall som spilte der midt på 1980-tallet.

PS. Wigans øvrige forsvarere: Steve Gohouri, Antolin Alcaraz, Ronnie Stam, Maynor Figueroa, og Roman Golobart.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere