Gå til sidens hovedinnhold

Skotsk brødrepar skal tette skrekkforsvaret

Varsellampene har allerede begynt å blinke etter marerittstart.

To ligakamper, 10 baklengs.

Dette er fasiten for stakkars Wigan så langt i årets sesong, og attpåtil kom fire av disse baklengsmålene på hjemmebane mot nyopprykkede Blackpool, som senere tapte 6-0 for Arsenal.

Wigan-manager Roberto Martinez har trolig ikke sovet så altfor godt de siste nettene, og mandag begynte ryktene å svirre om at den tidligere midtbaneeleganten hadde blitt kalt inn på teppet til styreformann Dave Whelan etter de siste ukers mareritt.

- En ledertype
Men mandag ble det også klart at klubben fra rugbybyen har hentet inn sårt trengte forsterkninger i forsvaret. I januar 2010 hentet klubben hardhausen Gary Caldwell fra Celtic, og nå er også broren, Steven, klar til å ta på seg den stripete drakten.

Spilleren ble frigitt av Burnley i vår, og har de siste ukene trent med Wigan. Og Martinez har latt seg imponere av 29-åringen.

- Vi har fått se hva slags type Steven er i løpet av tiden han har trent med oss. Han er en ledertype på og utenfor banen, og en bra kar å ha i garderoben, sier han til klubbens nettside.

- Han har bred erfaring fra Premier League, og har også spilt i Champions League og UEFA-cupen, fortsetter manageren.

- Kjempe om plass
Brødrene Caldwell startet karrieren i Newcastle tidlig på 2000-tallet. Lillebror Gary tok turen hjem til Skottland etter oppholdet på Tyneside. I Newcastle ble han lånt ut til en rekke klubber, og fikk lite førstelagsfotball. Storebror Steven har senere vært i Sunderland og Burnley, før de to nå altså gjenforenes.

- Gary har fortalt meg at dette er en fantastisk klubb og hvor imponert han er over det som foregår her. Jeg er også storfornøyd med å ha klarert framtiden min, sier Caldwell.

- Jeg har allerede fått muligheten til å bli litt kjent med gutta, og ser fram imot å kjempe meg til en plass på laget.

De har henholdsvis 37 (Gary) og 10 (Steven) landskamper i beltet for Skottland. Gary ble for øvrig utvist i oppgjøret mot Norge på Ullevaal i 2009 etter to gule kort. I en kamp der også storebror Steven pådro seg gult, og Norge vant 4-0.

Brødrene Caldwell blir det første brødreparet i Wigan siden Warren og Wayne Aspinall som spilte der midt på 1980-tallet.

PS. Wigans øvrige forsvarere: Steve Gohouri, Antolin Alcaraz, Ronnie Stam, Maynor Figueroa, og Roman Golobart.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken