*Nettavisen* Sport.

Skottene kan bli vraket

Mons Ivar Mjelde kan komme til å vrake Charlie Miller og Robbie Winters mot HamKam.

26.10.06 14:43

FANA STADION (Nettavisen): Brann-trener Mons Ivar Mjelde har ikke gjort de store endringene på laget i høst, til tross for at resultatene ikke har vært som han hadde drømt om.

Etter tapet mot Rosenborg på søndag, har gulltoget så godt som forlatt perrongen for bergenserne.

Ingen skotter
Nå varsler Mjelde at det blir endringer på laget.

På torsdagens formasjonstrening var skottene Charlie Miller og Robbie Winters, samt Helge Haugen vraket fra de elleve som startet mot RBK.

I stedet var det Erik Huseklepp, Eirik Bakke og Thorstein Helstad som ble drillet sammen med de andre. I tillegg vikarierte Arnaud Monkam på høyrebacken for en forkjølet Bjørn Dahl.

- Vi har noen utfordringer i og med noen er ute av laget og det ikke har fungert så kjempegodt i det siste. Derfor må vi se på hvilke alternativer vi har, sier Mjelde til Nettavisen.

Huseklepp var fjorårets komet i Brann-trøyen, og ble spådd en stor sesong etter vinterens treningskamper. Men 22-åringen har bare fått fem kamper fra start til nå i år.

- Har ventet lenge
Etter å ha overbevist på trening de siste ukene, kan han få sjansen sin mot HamKam på søndag.

- Han er en av dem som er aktuell. Jeg vil gi ham en mulighet til å øve seg i formasjonen. Det må han gjøre dersom han skal spille, forklarer Mjelde.

På torsdagens trening ble han testet ut på høyresiden, og han serverte flere gode innlegg til spissene Bengt Sæternes og Thorstein Helstad.

- Dette har jeg ventet på lenge. Nå er det bare å klinke til, sier Huseklepp etter halvannen time i surt høstvær på Fana stadion.

Tror på Viking
Mjelde har ikke helt gitt opp gullet, selv om han vet at det skal mer enn en enorm porsjon flaks til for at Brann skal ta igjen Rosenborg på tabelltoppen.

- Jeg har et inderlig ønske om at vi skal slå HamKam, og når Viking slår Rosenborg på søndag, så blir det en liten spenning, ler han.

Men det han er veldig klar på, er at Brann skal heve seg fra det de har prestert i de siste kampene og gi publikum på Brann Stadion en fest i siste serierunde.

- Det betyr utrolig mye for neste sesong. Det siste som skjer er det publikum husker best. Hvis de husker en god kamp på Stadion i serieavslutningen betyr mye. Vi prøver å få spillerne til å gi oss en god og verdig avslutning slik at vi får sølvet og får gitt publikum en god start på neste sesong, sier Brann-treneren.

Tapte 0-4 sist
Brann tapte 0-4 for HamKam på Briskeby, men Mjelde vil ikke legge for stor vekt på akkurat det resultatet foran søndagens returoppgjør i Bergen.

- Det er ofte to forskjellige kamper å spille mot HamKam på Briskeby og her hjemme. Vi vet hvordan vi ønsker å gjøre dette, og det skal godt gjøres at de skal score på så mange ugunstige tidspunkt samtidig som vi ikke gjør det, mener Mjelde.

I det oppgjøret scoret Oluwasegun Abiodun, Markus Ringberg, Tommy Øren og Roman Kienast for grønnbuksene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.