Gå til sidens hovedinnhold

Skottlands Billy Gilmour har testet positivt på korona

Unggutten startet sin første landskamp og storspilte mot England i EM.

Den skotske midtbanespilleren Billy Gimour skal ha testet positivt på covid-19 og går dermed glipp av Skottlands neste kamp i EM, melder BBC mandag.

Unggutten imponerte stort da han fikk sjansen mot England fredag kveld i en kamp som endte 0-0 mellom de to nabolandene.

Dette var første gang Chelsea-spilleren startet en kamp for Skottland.

Må i karantene

Skottene møter Kroatia i siste gruppekamp og trenger en seier for å kunne ta seg videre i EM. Så langt står Skottland kun med ett poeng.

- Det skotske fotballforbundet kan bekrefte at en spiller i den skotske troppen, Billy Gilmour, har testet positivt på covid-19, skriver det skotske forbundet.

- Billy kommer nå til å gå i karantene i 10 dager og derfor er han ikke aktuell for kampen mot Kroatia på Hampden Park, skriver forbundet videre.

Trener som normalt

Sky Sports melder at resten av det skotske laget kommer til å trene som normalt fram mot kampen, til tross for den positive testen i troppen.

Sky Sports-reporter Luke Shanley melder at det ikke er noen aktuelle nærkontakter og at samtlige andre spillere på det skotske laget skal være friske.

20 år gamle Gilmour, som altså til daglig spiller for Premier League-klubben Chelsea, er regnet som et av Skottlands aller største talenter.

Han ble lagt merke til allerede da han spilte for Rangers i hjemlandet og plukket opp av Chelsea da han fylte 16 år i 2017.

Han debutere på det skotske landslaget så sent som 2. juni i år og står totalt boført med tre landskamper. Møtet med England var hans første fra start.