Gå til sidens hovedinnhold

Skøyte sendte Koivu på sykehus

Dramatisk skade da Lørenskog røk på smeller av flere slag mot Sparta Sarpsborg.

SPARTA SARPSBORG - LØRENSKOG 6-1:

Det var ikke bare det som ble prestert på siden som var krise fra Lørenskogs iskrigere. Enda verre var at en rekke spillere pådro seg skader. Verst gikk det utover Eerikki Koivu.

Backen måtte kjøres til sykehus etter at han fikk en skøyte over armen tidlig i den andre perioden. En sene i armen skal ha røket tvers av. Lørenskog-spilleren fikk svært raskt legehjelp som fikk stoppet blødningen, skriver Romerikes Blad.

Ifølge Lørenskogs støtteapparat mistet han bevisstheten en kort periode. Ute i ambulansen skal det etter forholdene ha stått bra til med hardhausen, som er lagt inn på intensivavdelingen på sykehuset i Østfold.

Lørenskog kom til ”Hockeytown” uten Mathias Trygg som sliter med skade, og den nye målvakten Dov Grumet-Morris som ikke ble spilleklar. Allerede i den første perioden måtte Thomas Jordhøy (kne) og Mats Frøshaug (muskelskade i brystregionen) forlate isen, mens Koivu og Peter Messa (hånd) ga seg i midtperioden. Også Teemu Kuusisto så ut til å slite med et vondt kne.

Startet dårlig
Etter en åpning med svært mange avbrudd, ble gjestene satt under press da Nicolai Bryhnisveen pådro seg kampens første utvisning. En løs puck fra Tommy Kristiansen fant en helt fri Jonas Djupvik Løvlie foran LIK-keeper Viktor Alm. Han styrte pucken mellom beina på svensken. Svakt backspill av Lørenskog.

Kort tid senere ble tidligere Lørenskog-spiller Andreas Stene utvist. Overtallsspillet ble heller dårlig og ødelagt da Christian Thygesen pådro seg en helt unødvendig utvisning. Og da vertene ble en mann mindre, smalt det igjen. Viktor Alm ga retur ut i livsfarlig sone og Petter Witnes pirket inn returen.

Da var halve første periode spilt. Og vondt skulle bli enda verre.

Før kvarteret var spilt banket Tommy Kristiansen inn et skudd fra blålinja. Lørenskog så helt hjelpeløse ut og trener Knut Jørgen Stubdal tok timeout.

Heller ikke da romerikingene fikk sitt andre overtallsspill klarte Lørenskog å produsere noe som helst, før de klarte å rote på seg en utvisning.

Dramatisk
Resten av kampen vil i realiteten kun bli husket av Eerikki Koivus svært dramatiske skade. Backen fikk en skøyte over en ubeskyttet del av armen, skled av isen med voldsomme smerter og måtte ha øyeblikkelig legehjelp.

Romerikes Blad forteller om scener man ikke ønsker å se på noen idrettsarena da Koivu ble båret av isen og fraktet fra hallen i ambulanse.

Hardhausen har vært svært skadeplaget siden han kom til Lørenskog. Nå vil han være ute lenge.

Da kampen kom i gang igjen brente Lørenskog-karen Magnus Selvaag et straffeslag for hjemmelaget, men østfoldingene trengte ikke å vente lenge både på det fjerde og det femte, mens de kvalitetsspillerne som var igjen hos romerikingene skled rundt uten mål og mening.

Fikk ett trøstemål
Vertene fortsatte å trykke Lørenskog mot eget mål i den siste perioden. Romerikingene fortsatte å pådra seg utvisningsminutter, noe som gjorde at presset fra Sparta bare ble enda sterkere.

Seks minutter ut i perioden traff Brandon Buck metallet bak Viktor Alm som lå og sprellet på isen.

To minutter senere scoret Lørenskog sitt første i kampen. I overtallsspill fant Kenneth Larsen lagkamerat Lars Erik Spets på bakerste stolpe som enkelt slo inn 5-1-scoringen.

Med fire og et halvt minutt igjen på kampuret satte Sparta inn sitt sjette mål. Lars Erik Hesbråten skar inn fra venstrekanten og satte pucken under leggskinnene til Alm.

Til slutt viste skuddstatistikken 43-30 i favør de blåkledde i en kamp hvor kun de frammøtte bortesupporterne gjorde ære på Lørenskog-drakta.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene