Gå til sidens hovedinnhold

Skøyteløperne får eksperthjelp

- Forhåpentlig vil dette gjøre oss bedre, sier Johan Kaggestad (65).

Kaggestad, som er Olympiatoppens mann på skøyter, har i samråd med trener Peter Mueller kommet frem til at landslagsløperne nå skal legge mer vekt på koordinasjon, styrke, bevegelighet, kosthold og ernæring.

Tettere oppfølging
Løperne har de siste årene hatt et tett samarbeid med Olympiatoppen, men nå skal samarbeidet utvides. Ved hjelp av Morten Bråten (koordinasjon/bevegelighet), Christine Helle (kosthold) og Per Egil Refsnes (styrke) skal det nå bli enda tettere oppfølging – samtidig som løperne skal få lettere tilgang på ekspertisen.

- For enkelte av løperne vil dette få mye å si. Det er mange som er stive i muskulaturen og ukoordinerte - her har vi en jobb å gjøre. Jeg er overbevist om at dette vil slå positivt ut. Det er viktig å være smidig og bevegelig i denne sporten, sier Johan Kaggestad til Nettavisen.

- Nå vil vi sette ting mer i system. Løperne trenger mer bevisstgjøring på disse områdene. Men dette vil ikke gå ut over den andre treningen, understreker Kaggestad.

Haugli positiv
Sist uke var de norske løperne samlet på Toppidrettssenteret i Oslo. Maren Haugli er meget positivt til initiativet.

- Siden jeg avsluttet sesongen tidligere enn de andre, har jeg jobbet med disse tingene en god stund allerede. Personlig har jeg mye å forbedre på de ulike områdene, sier Haugli til Nettavisen.

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot