Gå til sidens hovedinnhold

Skøyter: Verdenscupen innledet med norske pallplasseringer i lagtempo

Norge gikk inn til 2.-plass på mennenes lagtempo og 3.-plass på kvinnenes da verdenscupen skøyter omsider ble innledet fredag.

Det ble nederlandsk seier i klassen for menn og canadisk blant kvinnene. Norge var slått med 1,29 sekund i mennenes konkurranse og med 2,52 i kvinneklassen.

På det norske herrelaget gikk Allan Dahl Johansson, Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten, mens Ida Njåtun, Marit Fjellanger Bøhm og Ragne Wiklund gikk på kvinnelaget.

Norge gikk mot New Zealand i det tredje av fem par i mennenes lagtempo og gikk inn til ledertiden 4.41,628. New Zealand fullførte ikke. Nederlands trio Sven Kramer, Chris Huizinga og Beau Snellink gikk i det neste paret inn til vinnertiden 3.40,332.

Endte bak

Canada angrep den norske tiden i siste par, men endte åtte hundredels sekund bak og måtte nøye seg med tredjeplass.

I kvinneklassen gikk Norge inn til 2.59,247 i første par og knuste makker Sveits med nesten 17 sekunder. Tiden ble slått bare av Nederland i tredje og av Canada i fjerde par.

Ivanie Blondin, Isabelle Weidemann og Valerie Maltais gikk inn til seier for Canada med 2.56,718. Nederlands trio ble slått med 0,32 sekund.

Haugen til finale

Det var norske deltakere med i semifinalene i fellesstart fredag, og Sofie Karoline Haugen kvalifiserte seg til lørdagens finale med 7.-plass i sitt heat. Hun fikk med seg fem spurtpoeng på veien. Det ble nederlandsk seier i begge heat. Irene Schouten vant Haugens heat, Marijke Groenewoud det andre.

Peder Kongshaug ble nummer ni i sitt heat og får ikke gå finale. Han greide ikke å score spurtpoeng. Arjan Stroetinga fra Nederland vant hans heat, Peter Michael fra New Zealand det andre.

Det blir bare to verdenscupstevner denne sesongen. Begge avvikles i «boblen» i Heerenveen denne og neste helg. Heerenveen-boblen ble innledet med EM forrige helg. Samme sted er det VM 11. til 14. februar.

(©NTB)