RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrøder: - Umenneskelig

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Per Åge Skrøder merker det tøffe skjemaet på kroppen. De siste 40 dagene har han spilt 19 kamper. Og seks nye kamper venter de neste ni dagene.

Per Åge Skrøder og HV71 vant langfredag 1-0 over Mats Trygg og Färjestad, og tvang med det fram en sjuende og avgjørende kamp i SM-finalen. Den spilles søndag.

Mandag starter B-VM i Oslo, med fem kamper på sju dager.

Liv holdt nullen
- Det blir tøft! Jeg håper det ikke blir sudden death og spill til langt på natt på søndag, ler Skrøder.

Humøret er selvfølgelig på topp etter den sterke seieren i Karlstad. Fredrik Olausson ble matchvinner med kampens eneste mål, men størstedelen av æren tilfaller nok målvakt Stefan Liv, som holdt nullen.

- Vi spilte en bra match. Keeperen vår, Stefan Liv, var helt enorm i kassa. Det er stort å spille en så bra kamp som er så viktig! jubler Skrøder.

Vanskelig å holde nivået oppe
Han er fornøyd med egen innsats, men merker at det er vanskelig å holde nivået på topp over så lang tid. Og han ser at det bare blir vanskeligere.

- Det er ikke menneskelig! Det er ekstremt. Det er synd at VM ligger såpass nært, konstaterer han.

Skrøder har ikke pratet med landslagssjef Roy Johansen om hvordan problemet skal håndteres, men HV71s populære nordmann håper å få litt hvile i noen av kampene.

- Det blir tøft. Det gjelder å bruke hodet og finne de kampene som på papiret kanskje er litt lettere, og hvile da.

Stort med SM-gull
Et SM-gull i ishockey henger høyt. Såpass høyt at Skrøder har vanskelig for å avgjøre hva han ønsker seg mest: SM-gull eller opprykk til A-VM.

- Det er håpløst å velge. Jeg tar gjerne begge deler. Men for norsk hockey er jo opprykk veldig viktig. SM-gull er også stort, det ser du på den voldsomme interessen som er rundt kampene her. Å vinne SM-gull vil være helt enormt, fastslår sarpingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere