Gå til sidens hovedinnhold

- Skreddersydd for Kristin

Dametrener Egil Kristiansen gnir seg i hendene. Med god grunn.

Kristin Størmer Steira leder Tour de Ski. Og studerer man sammenlagtstillingen og de gjenstående tre etappene, ser det unektelig meget lyst ut for Tana-jenta.

Les også:Dette er Tour de Ski

For uansett hvem som vinner fredagens sprint i Asiago, vil ikke noen lede med mer enn ca. et halvt minutt på Størmer Steira før de to siste etappene. Og det vil hun etter all sannsynlighet være i stand til å ta igjen – i den formen hun er nå.

- Ser veldig lovende ut
Den nest siste etappen er 15 km klassisk fellesstart. Søndag avsluttes Tour de Ski med en 10 km lang klatreetappe i Val di Fiemme i skøyting. Det passer Størmer Steira perfekt.

- Den siste etappen er jo skreddersydd for Kristin. Det er den absolutt. Så akkurat nå ser det veldig lovende ut, medgir trener Egil Kristiansen overfor Nettavisen.

Han ser heller ikke svart på Steiras manglende spurtkvaliteter.

- Så tøff som den siste etappen er, tror jeg det vil være avgjort før jentene kommer på toppen.

- Det beste hun har gjort
Kristiansen er selvfølgelig strålende fornøyd med Steiras andreplass på onsdagens klassiske 10-kilometer.

- Jeg tror det er det beste hun har gjort i klassisk. Ja, det må det vel være, konstaterer Kristiansen – som med rette rangerer prestasjonen over fjerdeplassen på samme distanse i OL.

Etter at Marit Bjørgen nok en gang presterte under normalt nivå, utroper Kristiansen nå Steira som Norges største håp sammenlagt. Likevel er han opptatt av å få Bjørgen tilbake i form før de tre siste etappene.

Må snu Bjørgens psyke
- Marit føler egentlig ikke at det er noe spesielt som ikke fungerer. Hun går bare ikke fort nok. Nå blir det kjempeviktig å få snudd psyken hennes, fastslår Kristiansen.

Han understreker at Kristin Størmer Steira trenger Bjørgens hjelp.

- Tar Marit mange bonussekunder i sprinten, så går i hvert fall ikke de sekundene til utenlandske konkurrenter, poengterer han.

Torsdag er det en etterlengtet hviledag i Tour de Ski.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid