Gå til sidens hovedinnhold

«Skrekk og gru, så kleint»

Alt var selvfølgelig mye bedre før.

BEOGRAD (Nettavisen): «Vi scorer mål, mål, mål», sang Cathrine Svendsen og hennes kompanier i1993, og siden har ikke Norge sett seg tilbake.

Håndballjentene var en sensasjon på 1980- og 1990-tallet, de ble verdens beste på 2000-tallet, og nå trengs det viss nok motstand fra en annen planet for å stoppe dem. Håndballjentene er verdens beste damer, de gir alltid alt for Norge, er jentene med godt humør, og som den godeste Svendsen påpekte, de scorer mål, mål, mål.

- Ikke kjedelig sang
Vårt langstrakte land elsker håndballjentene, det finnes det faktisk konkrete tall på, men hvorfor i all verden har det nå gått 18 år siden sist vi fikk en «brukbar» håndballsang.

Det er også lenge siden det ble lagd en god lagsang i fotball, ishockey, eller andre idretter for den del, ja, sett bort ifra alle cupfinalesangene da, selvfølgelig. Vi har derfor samlet et lite knippe favoritter i denne artikkelen, for å mimre litt til en svunnen tid.

Nettavisen spurte Camilla Herrem om hvorfor vi ikke har fått en ny sang fra jentene de siste årene. Gladjenta er kjent for å bruke sangstemmen i lystig lag, og spesielt på de norske gullfestene stemmer hun i.

(mål, mål, mål)

HTML EMBED

- Nei, det hadde jo ikke gjort noe med en ny sang nå. Men da måtte det vært en bra sang, ikke sånn typisk kjedelig sang. Det måtte vært litt fart i den, sier hun til Nettavisen.

- Hvilket forhold har du til de gamle sangene?

- De er jo sjarmerende, men litt sur sang og slik. Det er nok morsomt å se tilbake på, for dem som var med. Jentene med godt humør husker jeg godt, Karo synger mye på den, forteller kantspilleren.

- Men det er tross alt noen år siden disse sangene ble lagd nå, legger Herrem til.

(jentene med godt humør)

HTML EMBED

- Skrekk og gru
Selv om det ikke har blitt noen sang i 2012, har håndballjentene spilt inn en promo for TV 2 før mesterskapet i Serbia, en slags musikkvideo. Den har fått både ris og ros.

«Norge vinner håndball-EM i Serbia. Men vinner neppe mange priser og medaljer for promovideoen til TV 2. Skrekk og gru, så kleint», skrev for eksempel fotballspilleren Jesper Mathisen på Twitter nylig.

Ifølge Herrem har likevel de fleste tilbakemeldingene på musikkvideoen vært positive.

(fotballklassikeren)

HTML EMBED

- Jeg har bare sett litt på Twitter og der skriver folk stort sett at den er bra. De som skriver noe negativt inkluderer vel ikke navnet mitt, sier kantspilleren.

- Jeg synes det var gøy å lage en slik musikkvideo som vi har gjort, kjempegøy, sier den populære jenta.

(drillosangen må med)

HTML EMBED

- Helt forferdelig
I videoen til TV 2 er det stort sett dansing og miming jentene driver med, men som nevnt er ikke Herrem ukjent med å ta seg en ekte trall når hun får sjansen.

- Hvordan står det til med sangstemmen?

- Den er veldig opp og ned. Hvis jeg virkelig prøver, så er den grei. Hvis jeg ikke prøver så hardt, kan den være helt forferdelig, forteller Byåsen-stjernen.

(denne husker du?)

HTML EMBED

En av favorittsangene til rogalandsjenta er selvfølgelig Mods-klassikeren Tore Tang. Den er obligatorisk på enhver gullfest.

- Når jeg synger den, så er det som regel med feststemme og det blir bare tull, men Tore Tang, han er med uansett, vet du, sier Herrem med et smil.

Ubetydelig kamp
Før Herrem og de andre kan stemme i til gullfest, må EM først vinnes. Norge er allerede klare for semifinale, men møter først Danmark i hovedrundens siste kamp.

For det norske laget er den kampen ubetydelig, men for danskene er det vinn eller forsvinn. Trener Thorir Hergeirsson er likevel klar på at Norge ikke tar lett på kampen.

- Vi er glade for å ha kjempet oss til en semifinale, og nå vil vi fortsette å utvikle oss. Det er fortsatt en del ting å utvikle. Vi må bli råere på fart, og få mer flyt, sier han.

(og til ære for Herrem)

HTML EMBED

- Sånn sett er Danmark en passende motstander. Det går fort, veldig fort, og det blir utmerket trening for oss. Vi må fortsatt trene på å vinne kamper, sier islendingen.

Hvem Norge møter i semifinalen er imidlertid ikke Hergeirsson spesielt opptatt av.

- Jeg har ikke tenkt tanken en gang, det er ikke mitt problem, ikke min utfordring. Det er ikke noe vits å stille slike spørsmål. Vi har nok med oss selv, sier han.

Oppgjøret mot danskene kastes i gang klokken 20.10 torsdag kveld.

Kommentarer til denne saken