Den ultimate testen på tøffhet, kaller UFC-president Dana White aktiviteten.

Han gikk nylig ut og kunngjorde at han oppretter sin egen liga i såkalt slap fighting.

I konkurransen står to utøvere overfor hverandre foran et slags bord. Annenhver gang skal konkurrentene slå hverandre i hodet med åpen hånd, og det er ikke lov å beskytte seg mot slaget.

Les også: Frykter flere dødsfall i kontroversiell sport

Målet er å slå konkurrenten bevisstløs i løpet av opptil tre runder.

– Blir kanskje aldri den samme

Denne uken sendte TBS første konkurranse i Power Slap, som White har kalt sin liga. Etter premieren får både TV-kanalen og UFC-president Dana White det glatte lag fra flere hold.

Den tidligere wrestleren Chris Nowinski er i dag nevroforsker og uttaler seg ofte om hodeskader i idrett. Han er rystet.

– Dette er så trist. Legg merke til fekterposituren på den første hjerneskaden. Han blir kanskje aldri den samme igjen. Dana White og TBS burde skamme seg. Ren utnyttelse. Hva blir det neste? Hvem som kan overleve en knivstikking?

Med fekterpositur mener Nowinski måten kroppen til Chris Kennedy reagerer når han blir slått bevisstløs. «Fencing response» kan være tegn på alvorlig hjernerystelse.

Husket ingenting

Etter at Kennedy kommer til bevissthet igjen blir det i samtale med en lege på stedet tydelig at han ikke vet hva som har skjedd og hvor han er.

– Du kan sitte opp nå. Legen er rett ved siden av deg. Du ble nettopp slått bevisstløs, blir Kennedy fortalt.

– Hvorfor ble jeg slått bevisstløs? Slåss jeg? svarer Kennedy snøvlende, før han blir fortalt at han deltar i en slap-konkurranse.

Bildene at Kortney Olson, som stuper kråke fremover etter å ha blitt slått halvveis bevisstløs av Sheena Bathory har også gått viralt de siste dagene.

White svarer på kritikken

Advokaten Erik Magraken, som er bosatt i Las Vegas og ekspert på regulering av kampsport, uttalte nylig følgende til Nettavisen:

– Jeg prøver alltid å være diplomatisk, men «slap fighting» er noe jeg vil plassere i rennesteinen av all kampsport.

Dana White svarte nylig på kritikken.

– Vi bruker penger på å sørge for at vi har to friske folk der inne, medisinsk oppfølging før og etter kampen. Dette er ting vi må utdanne folk om, akkurat som vi måtte utdanne folk om MMA. I Slap tar de tre-fire slag mot hodet i en kamp. Boksere og fightere tar 3-400. Blir du støtt av dette? Se på The Voice i stedet, sa White nylig i et promointervju.

Den tidligere strongman-deltakeren Artur Walczak fra Polen døde høsten 2021 etter at han ble slått bevisstløs under en slap-konkurranse i Wroclaw.