*Nettavisen* Sport.

Skremte Federer

Foto: AFP/Scanpix

Det er ikke alltid at verdensrankingen har så mye å si i tennis.

19.01.11 20:12

Regjerende mester i Australian Open, Roger Federer, fikk det tøft da han onsdag møtte franske Gilles Simon (ranket som nummer 34 i verden) i andre runde av Grand Slam-turneringen.

Sveitseren startet klart best, og så ut til å ha full kontroll på motstanderen, etter å ha vunnet de to første settene 6-2 og 6-3.

Franske Simon hadde imidlertid ingen planer om å legge seg ned å dø, og slo knallhardt tilbake. 26-åringen vant de to neste settene med 6-4, 6-4, og alt var plutselig åpnet igjen.

I siste og avgjørende sett var det likevel tidens mestvinnende tennisspiller som holdt hodet kaldest. Federer hentet seg inn og vant til slutt med 6-3.

- Kamper mot Simon er aldri enkle. Hver gang vi møtes er det kamp til siste slutt. Jeg er selvsagt veldig glad for å være videre, og nå håper jeg at neste motstander bli en som passer meg bedre, sier han ifølge BBC.

- Kampen var strålende og nivået var utrolig høyt veldig lenge. Selv er jeg storfornøyd med innsatsen, fortsetter sveitseren.

Simon på sin side synes det var litt synd at han måtte møte Federer på et så tidlig tidspunkt av turneringen.

- Det er ikke mange spillere som kan holde ut like lenge som meg, men dessverre er Roger en av dem. Det var synd at jeg måtte møte ham så tidlig i turneringen, fordi jeg var litt på gang, sier han.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag