*Nettavisen* Sport.

Skremte Frankrike

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Espen Lie Hansen (21) leverte en strålende førsteomgang mot den regjerende verdensmesteren.

25.01.11 07:05

NORGE - FRANKRIKE 26-31:

Norge var sterke i perioder mot den franske overmakten, og spesielt Drammens Espen Lie Hansen var på hugget. I første halvdel av VM-kampen fikk storskytteren meget god uttelling.

Lie Hansen sørget for seks mål etter at han kom på banen mot Spania sist. Mot verdensmesterne klinte Drammens storskytter til med seks scoringer allerede før pausen.

Et av målene kom på straffekast, da den uredde 21-åringen lobbet ballen frekt over Frankrikes meritterte keeper Thierry Omeyer.

- Jeg tenkte ikke så mye der og da. Bare på å sette ballen i mål. Keeperen kom såpass langt ut, så da var det bare å lobbe. Jeg har en ganske høy arm og da blir det vanskelig å nå opp, sa Lie Hansen til TV 2.

- Det var utrolig moro å få sjansen til å starte. Det er ikke hver dag man får spille mot verdens beste lag.

Internasjonalt gjennombrudd
Annenomgangen ble ikke fullt så vellykket for Lie Hansen. Totalt ble det åtte mål på Drammen-spilleren. Likevel presenterte han seg nok godt for både det franske og internasjonale håndballpublikummet.

Proffspill i utlandet synes nærmere enn noen gang for den 196 centimeter høye bakspilleren.

- Jeg er åpen for alle muligheter, og vil se på de tilbudene som eventuelt kommer, sa Lie Hansen til TV 2.

Les saken: Derfor har Norge fortsatt gode OL-sjanser

Erevik fra start
Etter en grei start gjorde Norge tre tekniske feil som alle resulterte i kjappe baklengsmål. Det tillot franskmennene å gå fra 1-1 til 4-1 på et drøyt halvminutt.

Ole Erevik, som fortjent nok fikk starte igjen mandag, leverte imidlertid flere gode redninger de påfølgende minuttene. Det gjorde at Norge holdt noenlunde følge med det regjerende verdensmesterlaget, til tross for tre norske utvisninger det første kvarteret.

Norge lot aldri franskmennene få mer enn fire mål ledelse før hvilen. Halvveis i kampen var stillingen 14-17 i favør Frankrike.

Etter pausen var Erevik byttet ut til fordel for Steinar Ege. Keeperveteranen slet med å stoppe franskmennenes avslutninger innledningsvis.

Det førte til at mesterskapsfavorittene etter hvert seilte fra og var helt oppe i nimålsledelse på 25-16.

Les saken: Island snublet

Reddet fire straffer
Så fulgte noen nærmest utrolige minutter for Ege og Norge.

Mens Christoffer Rambo og Kristian Kjelling, og ikke minst Vegard Samdahl, også meldte seg på med gode skudd fra distanse, stoppet Steinar Ege hele fire straffekast.

Frankrike gikk over 12 minutter uten å score, og slapp Norge så nær som 23-26.

Trener Claude Oneste så faren og tok timeout med seks minutter igjen av spilletiden. Franskmennene fikk samlet seg. Anført av stjernespiller Nikola Karabatic skrudde laget opp tempoet, og sikret seieren.

Ettersom Ungarn slo Tyskland 27-25 tidligere mandag har Norge fortsatt muligheten til å unngå sisteplassen i mellomspillgruppa. Det gjør Robert Hedins menn ved å slå tyskerne i den siste kampen tirsdag. OL-mulighetene er også fortsatt til stede. Les mer om det her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag