Gå til sidens hovedinnhold

Skremte vettet av Karadas

VALETTA (TV 2 Nettavisen): Mens lagkameratene lo seg skakke, stod Azar Karadas vettskremt i spillerbussen. Velkommen til Portugal!

Et halvt år inn i karrieren i Benfica - en av Portugals største klubber - er Azar Karadas vant til ståket og bråket som følger klubben.

Det er ganske annerledes enn i Norge.

- Første gang jeg var med mot Porto, ble spillerbussen bombardert etterpå. Det kom en golfball i hundre rett i vinduet mitt. Jeg spratt opp og ble skremt. De andre begynte bare å le - de var vant til slikt, forteller Karadas til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen har tidligere skrevet om Ultras-kulturen i Spania og Italia. Det er ikke stort bedre i Portugal. I høst ble en tilskuer drept under en Benfica-kamp. Tragisk, selvfølgelig.

- Det er nesten mer politi enn tilskuere på enkelte kamper. Men så lenge de ikke går lenger enn til å bombardere bussen, så er det greit, mener Karadas.

Han har slått seg til ro i Lisboa nå. Familien er på plass, venner kommer stadig på besøk og språket blir stadig mer forståelig.

- Det går bra. Jeg har fått en plass å bo, og er i gang med timer i portugisisk. Jeg forstår det som blir sagt, i hvert fall det fotballfaglige.

Det startet bra i Benfica. Etter hvert har det gått litt tregere for eidaren . Men han klager ikke.

- Jeg har fått gode tilbakemeldinger. Det har gått litt opp og ned, men det er bare normalt. Det er en klubb med en stor historie. Jeg lærer veldig mye, og det er viktig for meg, sier 23-åringen.

- Spesielt i den alderen jeg er nå.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen