Gå til sidens hovedinnhold

Skriver idrettshistorie

Aldri før har tre søstre deltatt i samme verdenscuprenn.

Mona Løseth (17) fikk den beste nyttårsgaven hun kunne tenke seg av landslagstrener Wolfgang Frandl. Søndag får hun debutere i verdenscuprennet i slalåm i Zagreb – sammen med storesøstrene Nina (19) og Lene (22). I tillegg til trioen er Hemsedals Anne Marie Müller med i rennet.

Skriver historie
- Det er spesielt, innrømmer 17-åringen.

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk meldinga. Drømmen er å bli best i alpint.

Deltakelsen i Zagreb betyr at søstrene Løseth skriver idrettshistorie. Aldri før har nemlig tre søstre deltatt i ett og samme verdenscuprenn. Men noen topp-plassering er ikke blant Monas forventninger før helga:

- Det viktigste er å skaffe meg erfaring på dette nivået, og jeg har ingen resultatmål foran rennet, sier hun.

Storesøster inspirerer
Tenåringsjenta, som går det andre året på idrettslinja i Ålesund, har imponert med to syvendeplasser i europacupen i slalåm før jul. Og det er tydelig at det er inspirerende å lykkes.

- Jeg har trent mye mer, og har fått resultater. Det er kult å få noe igjen for innsatsen. Ikke minst har det vært inspirerende at Nina har fått til flere sterke plasseringen i verdenscupen. Det viser at det er mulig, forklarer hun.

Storesøsteren Nina har tatt steget opp blant de 15 beste i slalåmcupen, mens eldstesøster Lene har slitt noe mer. Nylig kjørte hun imidlertid inn til 20. plass og karrierebeste. Trener Wolfgang Prandl spår at de to eldste søstrene snart er stabile i verdenstoppen i alpint.

Og med lillesøster Mona på plass i troppen kan det fort bli tre.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken