*Nettavisen* Sport.

Skrøder-show i Sverige

Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN (SCANPIX)

Bare én mann scorer flere mål enn Per-Åge Skrøder i svensk ishockey.

11.01.07 23:10

Nordmannen Per-Åge Skrøder var svært toneangivende da Modo vant 6-1 over Linköping i den svenske eliteserien i ishockey torsdag kveld. 28-åringen gjorde to mål og to assists for Modo.

- Det hører til sjeldenhetene, ler Skrøder beskjedent.

Superduo
«Linköping hadde det spillemessige overtaket - Modo hadde Justin Morrison og Per-Åge Skrøder». Slik startet artikkelen i Expressen fra matchen i Linköping.

På åtte minutter i andre periode scoret duoen to mål hver. Det avgjorde kampen. Morrison scoret totalt tre mål i kampen, men Skrøder stod for det vakreste mål, da han iskaldt lurte den tidligere NHL-keeperen Roman Cechmanek og la pucken mellom beina hans.

Målet kom mens Modo hadde én spiller mindre på isen.

To mål i undertall
Det er ikke ofte man scorer i undertall i ishockey, men Per-Åge Skrøder gjorde det faktisk to ganger mot Linköping. Det andre målet kom 35 sekunder før andre periode tok slutt, og sendte Modo opp i ledelsen 5-1. Nok en gang rundlurte han Cechmanek mens Modo hadde en spiller utvist.

- De rotet seg litt vekk i overtallsspillet, og jeg fikk sjansen. Den andre gangen hadde jeg tenkt til å gjøre det samme, men da måtte jeg dra pucken litt tilbake, sa Skrøder til Canal Plus etter kampen.

Det endte til slutt med tre poeng til Modo og fire poeng til Skrøder. Han har nå 21 mål på 39 kamper i Modo denne sesongen - et mektig imponerende tall i Europas kanskje beste ishockeyliga.

- Det er ikke hverdagskost. Mye ligger i at jeg spiller i et bra lag med bra spillere. Det er vel der det ligger, sier Skrøder til Nettavisen.

Laget viktigst
Det er bare Pavel Brendl som har scoret flere mål i den svenske eliteserien denne sesongen. Brendl har 27 mål.

Skrøder mener at han spiller sitt livs ishockey denne sesongen, og finner støtte i statistikken.

- Dette er nok den beste hockeyen jeg har spilt. Jeg holder et mye jevnere nivå nå. Før kunne jeg gjøre én god kamp og så være elendig i den neste. Jeg har vel blitt mer nyttig for laget også, sier han til Nettavisen.

- Det er moro at det har gått så bra, men samtidig er det en grunn til at jeg ligger der jeg ligger, og det er laget. For meg er det viktigste at det går bra med laget, legger han til.

Snart rekord
Den norske landslagsspilleren er med totalt 33 poeng på andreplass i Modos interne poengliga, bare bak Niklas Sundström, som har 35. Skrøder har dermed tangert sin tidligere bestenotering når det gjelder poeng i eliteserien i Sverige. Han hadde 33 poeng på 49 kamper for HV71 sesongen 2002/02.

Forrige sesong gjorde Skrøder 21 poeng på 47 kamper for Södertälje.

Modo ligger på andreplass i eliteserien med 66 poeng, to poeng bak HV71.

- Det er gull vi sikter mot. Men samtidig er det jevnere enn på veldig lang tid. Jeg tror det er seks lag som kan vinne, sier Skrøder.

PS! Morten Ask ble matchvinner for Djurgården da han scoret 4-3-målet i 5-3-seieren over Mora.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.