Gå til sidens hovedinnhold

Skrøder vil ha revansje

Per Åge Skrøder og hans HV 71 tapte overraskende for MoDo i den første kvartfinalen i det svenske hockeysluttspillet. I kveld vil sarpingen ha revansje.

- Det er ingen krise ennå. Vi ligger bare under med én kamp. Men vi må gå for å vinne i kveld. Blir vi liggende under med to, så kan det bli veldig vanskelig. Får vi 1-1 så er det helt åpent igjen. Ikke minst vil det kunne gi mer selvtillitt i spillet vårt. Det manglet totalt i kampen der oppe, sier Skrøder (bildet) til TV 2 Nettavisen.

HV 71 vant grunnserien, og var klare favoritter til å knuse MoDo enkelt i kvartfinalene, kanskje til og med i fire strake kamper. Men Peter Forsbergs tidligere lag ville det annerledes, og spilte ut HV 71 etter alle kunstens regler.

-Aggressive
- Vi ble litt overrasket over hvordan de spilte. De var mye mer aggressive enn de pleier, og vi ble helt klart tatt på senga. Vi trodde vi hadde mye mer tid på oss for å spille pucken. Men der tok vi feil. Det må vi bedre i kveldens kamp, og vi må være mentalt forberedt, sier Skrøder videre.

Han er fullt klar over at hans lag er en av de heteste kandidatene til å vinne SM-gull. HV 71, Frölunda og Färjestad er nevnt av de fleste som SM-vinnere.

Flere
- Ja, det er mange som mener at vi er favoritter, siden vi vant serien. Mens andre mener at det er andre lag som vinner SM. For vår del gjør det ikke noe om vi ikke er favoritter, understreker Skrøder overfor TV 2 Nettavisen.

Det er ytterligere tre nordmenn i aksjon for sine lag i kveld. Bare Mats Trygg i Färjestad står med seier i første kamp. Både Martin Knold i Lindköping og Espen Knutsen i Djurgården tapte sine første kamper.

Slik spilles kampene onsdag kveld (best av sju):
HV 71 – MoDo
(0-1 etter første kamp)

Färjestad – Luleå
(1-0 etter første kamp)

Frölunda – Djurgården
(1-0 etter første kamp)

Lindköping – Timrå
(0-1 etter første kamp)

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid