Skryter av Mikels agent

Nigerias U-20 landslagstrener Samson Siasia har bare gode tanker om John Obi Mikels agent John Shittu.

22.05.05 11:30

- Uten agent kommer spillerne ingen vei. Det hjelper ikke om talentet er stort om du ikke har noen som har de rette kontaktene, som kan guide deg og følge deg opp - og representere deg i forhandlinger. Derfor har alle egen agent. For alle her drømmer om Europa. Det er der pengene ligger, sier Samson Siasia til Dagbladet.

Ifølge treneren har fem-seks spillere i troppen samme agent som Mikel.

- Shittu tar godt vare på spillerne sine og følger dem opp hele veien, sier Siasia til avisen.

Han stiller seg uforstående til påstanden om at Shittu har sikret seg en kontrakt som gir ham 30 % av Mikels lønn og kommersielle inntekter.

- En agent bør aldri ta mer enn 10 % av spillernes lønn. Shittu er en smart person. Han vil ikke gjøre noe sånt med spillerne sine, hevder Siasia.

Sendt på gangen
Overfor VG hevder Siasia at det er Lyns skyld at Mikel ikke er på plass til U-20 VM-forberedelsene til Nigeria.

- Mikel kan ikke spille før det har ordnet seg med dokumenter og andre papirer. Problemet ligger i Norge. Hos Lyn, blant annet. Men også i Chelsea. Det har vært rot i to uker nå, og nå er jeg trett av hele Mikel-saken, sier Siasia til VG.

Agent John Shittu hevder at John Obi Mikel ble satt på gangen under forhandlingene med Manchester United.

- De kom ut hele tiden for å sjekke at han ikke ringte noen, sier Shittu til VG.

Siasia gir også norsk sportspresse deler av skylden.

- I Norge har dere skrytt Mikel opp i skyene, bare fordi han har scoret ett mål i ligaen deres. Man skulle tro han var Maradona. Nei, la ham komme hit og vise seg fram i et av verdens beste U20-landslag, så får vi se hva han duger til. Jeg er helt sikker på at det er et annet nivå i VM enn i den norske ligaen, sier Siasia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.