RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Skuddtrening for Martin

Sist oppdatert:
Martin Andresen (30) misset på tre store sjanser og feilet før 0-1-målet til Vålerenga.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA - BRANN 2-0:

- Det blir avslutningstrening neste uke, sier Martin Andresen med et tappert smil etter kampen.

I velkjent stil styrte Andresen det meste på banen i én time. Etter 27 minutter broderte han seg elegant gjennom etter samspill med Thorstein Helstad, men sentret i stedet for å skyte alene med keeper. Like etter skjøt han utenfor, under press, fem meter fra mål. Og rett etter pause bommet han for åpent mål.

Gratis: Se alle Tippeliga-målene

- Skal score
- På den første sjansen fikk jeg ballen for tett på meg, derfor prøvde jeg å dytte den til Thorstein. På den andre fikk jeg ballen bak meg, og Arnar Førsund gjorde en god jobb med å presse meg i ryggen. På den tredje skal jeg score, ingen tvil, sier Andresen.

Robbie Winters hadde skutt i stolpen, Vålerenga-keeper Arni Gautur Arason lå og sprellet på bakken, og Andresen kunne bare styre ballen i åpent mål fra ti meter. Men landslagskapteinen skjøt håpløst over.

- Det var den største sjansen. Jeg var den halve tiendedelen for sent på ballen, og klarte ikke å presse den ned, sier Andresen

- Var gode i dag
Etter å ha misset tre store målsjanser, ga Andresen deretter bort ballen på egen banehalvdel etter 61 minutter. Ti sekunder senere lå ballen i nettet bak keeper Håkon Opdal. Morten Berre ble frispilt og plutselig hadde VIF scoret - mot spillets gang.

- Det stemmer at jeg mistet ballen der, men vi burde ha nok spillere på plass bak meg. Det er ikke et selvmål når du gir bort ballen på 40 meter, sier Andresen.

Han føler seg ikke som en syndebukk.

- Jeg har ikke mer skyld enn andre for tapet. Men det er klart: Hadde jeg scoret på en av sjansene, hadde vi helt sikkert vunnet.

Og tapet til tross, Andresen mener at Brann spilte den beste fotballen:

- Fortsetter vi å spille som i dag, så vil vi vinne mange flere kamper. Vi var gode i dag.

Mjelde: - Kan takke Berre
Brann-trener Mons Ivar Mjelde ville ikke legge skyld på kapteinen, men var tydelig på hva som vippet kampen i VIFs favør:

- Hvis Martin hadde scoret, så ville alt sett annerledes ut. Men fotballen kan være rar, vi hadde spillet, fikk selvtillit, presset Vålerenga over på defensiven. Så fikk de mål midt i vår gode periode. De kan takke Morten Berre for seieren, sier Mjelde.

Berre gjorde 2-0 bare to minutter etter 1-0-målet og senket Brann, som inntil da hadde styrt det meste. Formspilleren Berre, som scoret i Uefa-cupen sist torsdag og var god mot Stabæk sist helg, var på rett plass på rett tid etter et innlegg fra Jan Derek Sørensen. For første gang denne sesongen var VIF dødelig effektive.

- Vi hadde stang ut i dag, mens Vålerenga hadde stang inn. Jeg tror vi vant 6-3 eller 6-4 i målsjanser. Det sier sitt, sier Mjelde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere