Gå til sidens hovedinnhold

- Skuffelse på skuffelse

Langt mellom smilene etter nok en nedtur i hoppuka.

BISCHOFSHOFEN (Nettavisen): - I am really disappointed!

Slik oppsummerer landslagstrener Mika Kojonkoski den norske innsatsen i den tysk-østerrikske hoppuka.

Mandag var det stor optimisme å spore i den norske leiren etter oppløftende hopping på trening og i kvalifiseringen.

- Trodde det hadde løsnet
Men i tirsdagens renn i Bischofshofen var det meste ved det gamle. Østerrikeren Wolfgang Loitzl hoppet som et urverk og vant både rennet og hoppuka, mens Anders Jacobsen nok en gang reddet æren for Norge – med sjuendeplass i rennet og sjetteplass i hoppuka.

Litt framgang var det lagmessig, ettersom alle de fem norske kvalifiserte seg for finaleomgangen. Likevel var det langt mellom smilene.

- Skuffelse på skuffelse. Det har vært veldig få lyspunkter, svarer Tom Hilde når han blir bedt om å oppsummere innsatsen.

- Jeg trodde det hadde løsnet, men det hadde det ikke, fastslår Hilde etter 25.-plass i avslutningsrennet.

- Ja, jeg er skuffa
- Glemte du å tenke på at ”normal is enough”?

- Det er det samme vi må prøve å lære hver gang, erkjenner Hilde.

Heller ikke Anders Bardal fikk den oppturen han hadde håpet på etter oppløftende treningshopping.

- Ja, jeg er skuffa, sier han rett ut etter 17.-plassen i Bischofshofen. Han innrømmer også at han fortsatt glemmer Kojonkoskis evige budskap om at det normale er nok, når han setter utfor i konkurranse.

Vondt i rumpa
Anders Jacobsen avsluttet hoppuka med noe så sjeldent som et godt andrehopp. Dessverre var ikke førstehoppet godt nok. Delvis fordi smertene er kommet tilbake etter hemoroideoperasjonen han var igjennom for et par dager siden.

- Jeg sluttet med smertestillende for et par dager siden, og det skulle jeg kanskje ikke ha gjort. Nå er jeg tilbake på smertestillende, og jeg vet ikke helt hva det har å si i en idrett der nervesystemet spiller en viktig rolle. Jeg bruker uansett ikke det som unnskyldning for at jeg hoppet dårlig i førstehoppet, sier Jacobsen.

- Er du skuffet over hoppuka?
- Ikke over resultatene, for jeg nådde målet om å bli blant de beste. Men jeg er skuffet over at jeg ikke er stabil på det nivået jeg vet jeg kan være. Og så vet jeg at jeg skuffer flere enn meg selv.

- Blir du påvirket av presset fra forventningsfulle nordmenn?

- Norge har jo tradisjoner for å gjøre det godt, og nå er vi nede i en bølgedal. Da kan man la seg påvirke av flere ting, som forventningspress og det som skrives i media. Man får så mange spørsmål hele tida.

- Tung hoppuke
- Alt i alt har det vært ei tung hoppuke, fastslår sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Hvor langt var dere unna å nå målsettingen?

- Den hadde vel strengt tatt røket allerede før hoppuka. Vi har som mål å være verdens beste hoppnasjon, og det visste vi før hoppuka at vi ikke kom til å være. Men vi hadde håpet å ta et steg videre, og det har vi ikke klart, erkjenner Bråthen.

Likevel understreker han at det ikke er noen grunn til å grave seg ned – og at det tross alt finnes lyspunkter.

- Jeg er stolt over at laget klarer å jobbe seg tilbake etter den tunge starten. For det føler jeg at vi gjør, når vi tenker på treningshoppingen mandag og prøveomgangen i rennet. Vi har noe å bygge videre på. Og vi har ennå god tid til VM, fastslår Clas Brede Bråthen.

Norske resultater i Bischofshofen: 7. Anders Jacobsen, 17. Anders Bardal, 21. Johan Remen Evensen, 25. Tom Hilde, 30. Sigurd Pettersen.

Norske resultater i hoppuka: 6. Anders Jacobsen, 24. Johan Remen Evensen, 29. Anders Bardal, 32. Tom Hilde, 50. Sigurd Pettersen, 56. Roar Ljøkelsøy, 67. Bjørn Einar Romøren.

Sjekk siste sportsnytt her
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien