Skuffende 6.-plass for herrene

Foto: Roni Rekomaa / NTBscanpix

Medaljen glapp på VM-stafetten i orientering.

Norges herretrio skuffet med sjetteplass i VM-stafetten i orientering på en dag der Russland ble verdensmester.

Norge var lenge med og kjempet om medaljene på lørdagens stafett. På annen etappe var de norske herrene alene i tet, men laget endte med nok en skuffende VM-plassering. Øystein Kvaal Østerbø var med i teten på første etappe.

– Jeg følte jeg hadde bra kontroll på orienteringen hele veien, men i starten var jeg litt bak i feltet. Det kan ha vært fordi jeg hadde noen lengre gaflinger enn de andre. På langstrekket løp jeg et eget veivalg, men ellers utnyttet jeg ryggene til de andre så godt jeg kunne. Jeg har ingen VM-medalje fra før. Og selvfølgelig har jeg lyst på en i dag, sa han etter veksling.

Kaas skuffet
Carl Godager Kaas tok over på andre etappe. Han løp svært bra i starten, men ga ifra seg noen sekunder inn mot veksling. Og etter andre etappe var Norge nummer fem, med 1.43 minutter opp til overraskelsen Ukraina i tet.

– Jeg åpnet bra, men det påvirket med noe at jeg ble tatt igjen av de andre lagene, og flyten ble dårligere. Deretter fikk jeg også noen postbommer. Det skal ikke skje på en stafett. Øystein (Kvaal Østerbø) gjorde en kjempejobb på første etappe, men jeg klarte ikke å følge opp. Det er skuffende. Skal en lykkes i en VM-stafett, må en ha tre gode løp, sa Kaas.

Russland best
Det ble dermed en stor jobb å gjøre for debutanten på ankeretappen, Magne Dæhli. Men femtemannen på langdistansen klarte ikke å rettferdiggjøre seg selv i det krevende terrenget. Russland vant foran Sverige og Ukraina.

– Jeg er skuffet over egen innsats. Allerede på første post fikk jeg en bom, og så kom det et par til også. Jeg følte på en måte at jeg ikke var helt til stede på samme måte som under langdistansen, erkjenner han.

Da forsvant også medaljehåpet.

– På langstrekket skjønte jeg at det ikke kom til å bli noen medaljekamp, men det var en nyttig erfaring. Vi skal komme tilbake og revansjere oss, sier Dæhli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.