Liverpool-manager Kenny Dalglish er sparket, melder klubben på sin egen hjemmeside.

Liverpool-eier John Henry sier følgende om avgjørelsen:

- Kenny vil alltid være mer enn en mesterskapsvinnende manager, mer enn en mesterskapsvinnende spiller. Han er på mange måter klubbens hjerte og sjel. Han personifiserer alt som er bra med Liverpool. Han har alltid satt klubben og supporterne først, og vil alltid være en del av familien på Anfield, sier Henry i en pressemelding.

Selv sier Dalglish følgende om bruddet med klubben i hans hjerte:

- Det har vært en ære og et privilegium å få komme tilbake til Liverpool som manager. Jeg setter stor pris på det arbeidet alle har lagt ned og er stolt over at vi har levert klubbens første trofé på seks år, sier Dalglish i pressemeldingen.

- Selv om jeg selvsagt er skuffet over å måtte forlate klubben, kan jeg si at saken er blitt håndtert av eierne og alle involverte på en verdig og respektfull måte. Dette viser kvaliteten på folkene som er involvert og hvilket driv de har etter å bevege klubben i samme retning som da de kom hit, påpeker han.

Dalglish sender samtidig en takk til alle Liverpool-supportere for støtten han har fått.

- Jeg vil også rette en hjertelig takk til Liverpools fans, som alltid har gitt meg og klubben sin klippefaste støtte. Uten dem hadde verken klubben eller jeg oppnådd noe som helst, sier han.

Jakter erstatter
Nå starter jakten på en ny manager.

- Jobben vår er nå å identifisere og rekruttere den rette personen til å lede klubben fremover, og bygge klubben videre fra grunnlaget som er lagt de siste 18 månedene, sier Henry.

Sky Sports skrev tidligere onsdag at Liverpool allerede har henvendt seg til en annen manager i Premier League med tilbud om å overta jobben.

Trolig dreier dette seg om Swansea-manager Brendan Rodgers eller Wigan-manager Roberto Martínez.

Datteren kommenterer
Datteren til Kenny Dalglish har allerede kommentert sparkingen av sin egen far:

- Jeg er knust og lei meg for pappa, men utrolig stolt over jobben han har gjort, skriver Kelly Cates på sin twitterkonto. Hun het Dalglish før hun giftet seg forrige sommer.

Nyheten om Dalglish-sparkingen har også skapt reaksjoner blant fotballfolket:

- Kenny Dalglish ER selve sjela i Liverpool. Men resultatene ER alle manageres «brød og smør», og overstyrer selv legendestatus, skriver Lars Tjærnås på sin twitterkonto.

Skuffende sesong
Dalglish overtok Liverpool fra Roy Hodgson i fjor vinter, men etter en meget lovende start, ble 2011/12-sesongen svært skuffende for de røde.

Det endte med åttendeplass i ligaen, tap i FA-cupfinalen og en ligacuptriumf. Målet før sesongen var å kvalifisere seg til Champions League-spill neste høst.

Det har derfor vært mange spekulasjoner rundt skottens framtid, og tirsdag ettermiddag begynte det å gå mange rykter om at Dalglish var ferdig i Merseyside-klubben.

Klubblegende
Skotten har også tidligere ledet Liverpool som manager. Det skjedde i perioden 1985 til 1991. Han har også trent Blackburn, Newcastle og Celtic.

Som spiller hadde også 60-åringen stor suksess med Liverpool. Han kom til Beatles-byen fra skotske Celtic i 1977, og er regnet som en av klubbens beste spillere noensinne.