*Nettavisen* Sport.

Skuffende av Aksel

Foto: Reuters/Scanpix

Nordmannen endte langt bak i utforen i en knallhard løype i Kitzbühel.

11.12.09 11:00

Det massive snøfallet i Oslo den siste tiden har sørget for vanskelige kjøreforhold. Men om litt snøfall gjør at man har trøbbel med å kjøre bil, var det ingenting i forhold til de kjøreforholdene som var i utforrennet i Kitzbühel lørdag.

Stupbratt bakke, hastigheter godt over 100 km/t, krevende svinger og knallhard isholke gjorde sitt til at det ble et vanskelig renn i Østerrike.

Tidlig uhell
Allerede å på tredje startnummer, skjedde det første uhellet. Amerikanske T.J. Lanning kjørte godt helt til han mistet kontrollen og seilet ut av løypa, og gjennom de to sikkerhetsnettene.

Uhellet var såpass alvorlig at Lanning måtte hentes av helikopter og dermed ble det også en forsinkelse i rennet.

På etterskudd hele veien
Forsinket var også Aksel Lund Svindal da han kjørte i mål fra startnummer 16. Nordmannen var på etterskudd hele veien, kom langt ned i flere svinger og så ut til å trøble litt på det vanskelige føret. Og med 82 hundredeler å ta inn midtveis i løpet og sterke avslutninger fra de ledende kjørerne, ble det vanskelig for Svindal.

Han kjørte inn over minuttet bak den da ledende Christof Innerhofer fra Italia. Dermed klarte ikke nordmannen å følge opp den fine andreplassen fra fredagen. Men bak Svindal kom det flere som skulle takle den krevende løypa bedre.

Best av disse var sveitsiske Didier Defago. Sveitseren tok en suveren seier foran Michael Walchhofer og Klaus Kröll.

For Aksel Lund Svindal ble lørdagens renn en nedtur, etter å ha tatt andreplassen i fredagens Super G-renn. Svindal var for øvrig den eneste nordmannen som deltok i rennet.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag