RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende av Tora Berger

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tora Berger måtte ta til takke med en skuffende 20. plass i verdenscupavslutningen i Khanty Mansiysk lørdag.

Liv Grete Skjelbreid Poiree har allerede pakket bort ski og gevær og tatt en tidlig ferie etter en skuffende sesong. Linda Tjørhom er ikke spesielt begeistret for russiske flyselskap, og valgte å holde seg hjemme i stedet for å dra til verdenscupfinalen i Sibir. Og overraskelsesjenten fra skiytter-VM, Gro Marit Istad Kristiansen, sliter med sykdom i luftveiene og står over rennet i den bitende polarkulden.

Ettersom bare de 30 beste i verdenscupen sammenlagt fikk gå dagens finale, mått Tora Berger væra aleine om å forsvare de norske fargene under fellesstarten. Det gikk ikke så alt for bra.

Tora Berger, som står med to andreplasser i verdenscupen denne sesongen, gikk ut som nummer 23 etter første skyting. En strafferunde og ikke den aller beste farten i sporet, gjorde at avstanden opp til Olga Pyleva var hele 48 sekunder.

Berger avanserte til en 16. plass etter ti blinkskudd på de neste to skytingene, men med to bom på siste stående raste hun nedover listen igjen.

Russiske Olga Zaitseva gikk til topp på hjemmebane, 16,6 sekunder foran Kati Wilhelm fra Tyskland. Anna Bogaly, også hun fra Russland, ble nummer tre.

Franske Sandrine Bailly sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen, 14 poeng foran Wilhelm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere