RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende oppfølger

Sist oppdatert:
Det er ikke noe tvil: «SSX 3» er kongen på snowboard-fjellet. «Amped 2» skuffer kraftig i konkurransen om det beste snøbrettspillet 2003.

Da «Amped: Freestyle Snowboarding» dukket opp ekslusivt til Xbox i mars i fjor ble det hauset opp som et av de beste snowboardspillene på markedet. Noen måneder senere dukket «SSX Tricky» opp, men «Amped: Freestyle Snowboarding» var sterk nok til å forsvare seg.

I år kom oppfølgeren «SSX 3» før «Amped 2», og det er trist, men klinkende klart: «Amped 2» klarer ikke brasene!

Hvis du er en av de kjipingene som synes at alle spill skal være så realistiske som overhodet mulig, kan det hende du er uenig med meg, men det er forhåpentligvis få av dere.

Hele ideen med «Amped 2» er nemlig «troverdighet». Spillet legger opp til de samme begrensningene du har i den virkelige verden: Kanter du feil med brettet, tryner du. Feilberegner du styrken ut av et hopp kommer du kanskje ikke helt rundt i 360-en og så videre.

Du kan ta noen frekke triks i dette spillet også, men passer du ikke på å ha brettet i rett vinkel til bakken når du lander, går du glipp av alle de poengene. Dessuten: Grafikkmessig ligger «Amped 2» ganske langt etter - hvor ligger troverdigheten i det?

Også på fysikksiden har «Amped 2» slurvet en del. Kjører du forbi et tre med en meters klaring, regner du ikke med at du skal kollidere i treet...

FORDELER OGSÅ
Men «Amped 2» har fordeler i forhold til «SSX 3» også. Som med de fleste andre nye Xbox-sportspill støtter «Amped 2» Xbox Live og XSN Sports. «SSX 3» kan også spilles live, men bare på Playstation 2. På en annen side slippes «Amped 2» kun til Xbox...

I alle fall: Er du glad i comminty og har konkurranseinstinktet i god behold kan «Amped 2» levere funksjonalitet som appellerer til deg.

Men i bunn og grunn er det spillfølelsen og underholdningsverdien som betyr noe. Her legger «Amped 2» sperrer for deg fremfor muligheter. Det skal være fett å bare "ta en tur i bakken" klinke til med noen råtasstriks på vei ned fjellet, kjenne adrenalinet pumpe, le høyt i ekstase over et aller annet dødsfett triks du plutselig oppdaget og - du skal føle deg kul. Dette klarer ikke «Amped 2».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere