RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende sesongåpning

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Nila Håkedal og Ingrid Tørlen skuffet i sesongåpningen. Det gjør derimot ikke Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide.

Oslo (ANB): I EM-åpningen på Gran Canaria ble det tap allerede i åpningskampen for det antatt beste norske sandvolleyballparet.

Håkedal/Tørlen er helt oppe på sjetteplass på Europa-rankingen, men klarte ikke å forhindre tap mot dyktige Goller/Ludwig fra Tyskland. De norske jentene vant det første settet 21-14, men tapte det neste 18-21. Dermed ble kampen avgjort i tredjesettet (12-15).

– Skuffende

Tapet i åpningsrunden betød at Håkedal/Tørlen måtte forsøke å nå finaleplassene via taperrunden. Der møtte de den sterke duoen de Kogel Kadijk/Mooren fra Nederland, rangert som det nest beste paret i Europa på europaturneen. Tradisjonelt sett har Nila og Ingrid et godt tak på det nederlandske paret. Fredagens kamp ble i så måte et unntak, for nederlenderne vant 2-0 i sett med to ganger 21-18.

– Jentene var tamme og hang ikke like godt med som mot tyskerne. De var med fram til halvveis i førstesettet, men allerede da viste de ustabilitet, sier jentenes trener Jon Grydeland til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Den ustabiliteten klarte de ikke å riste av seg, og dermed ble det over og ut med to strake tap for det norske paret i årets EM-åpning.

– Dette var skuffende, ingen tvil om det. Vi reiser nedover med større ambisjoner enn som så, sier Grydeland, som velger å se det positive i åpningsturneringen.

– Knærne til Nila ser ut til å tåle trykket, og det er godt å se. I tillegg spiller de godt i perioder, forteller Grydeland, som blir igjen sammen med paret i Gran Canaria for å trene videre de neste tre dagene. Neste turneringsstopp blir verdensserien i Shanghai og Kina i månedsskiftet april/mai.

– Jentene skal ikke være i form før i slutten av mai. Ut ifra den målsetningen ligger vi veldig godt an. Med tanke på at OL er i august så er det ingen ulempe å komme seint i form, sier Grydeland.

Sterkt av Glesnes/Maaseide

Det andre norske paret, Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide, fikk en meget god start på sesongen. De vant soleklart 21-8, 21-15 i sin første kamp mot tsjekkiske Hajekova/Novotna.

Glesnes/Maaseide måtte kvalifisere seg til turneringen, og overbeviste med sitt spill torsdag. Duoen er rangert som det 25. beste laget i Europa før årets sesong. De har en langt tyngre vei å gå for å kvalifisere seg til OL i Beijing, og trenger å prestere tidlig i sesongen.

Det norske parets prestasjoner på ferieøya viser at laget kan få den sesongstarten de trenger i en tøff OL-sesong. For også i den andre kampen gikk det norske paret ut som den seirende parten. Paret Kuhn/Schwer ble slått med 21-19 og 21-18.

Dermed har Glesnes/Maaseide to sjanser lørdag til å slå seg videre til lørdagens semifinaler. Først sjanse blir mot Goller/Ludwig fra Tyskland.

Herrene røk ut

Kjell Arne Gøranson og Vegard Høidalen er det eneste norske herrelaget som er med i turneringen på Gran Canaria. Sandvolleyparet måtte gjennom en knalltøff kvalifisering torsdag, men tok seg videre etter tre seirer av tre mulige.

I hovedrunden trakk duoen seg mot nederlandske Nummerdor/Schuil i åpningskampen. Etter 14-21-tap i første sett kastet duoen inn håndkleet, visstnok etter krangling mellom dommeren og Høidalen.

Det norske paret stilte start igjen i neste kamp mot østerrikske Doppler/Gartmayer, og ble slått klart med 10-21/17-21. Dermed tidlig exit også for det norske herrelaget. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere