Skuffende Vipers tapte stort mot Györ i mesterligaens semifinale

JULING: Marta Tomac og Vipers ble fullstendig utspilt i mesterligasemifianlen mot Györ lørdag.

JULING: Marta Tomac og Vipers ble fullstendig utspilt i mesterligasemifianlen mot Györ lørdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Györ og en målsulten Kari Brattset avgjorde kampen allerede før den var halvspilt.

11.05.19 17:43

GYÖR - VIPERS KRISTIANSAND 31-22 (18-8)

Vipers var aldri i nærheten av å gi Györ en tett kamp om finaleplassen i håndballens Champions League.

Lagene møttes i den første seminfinalen i Final Four-turneringen i Budapest lørdag. De norske håpene ble knust nærmest umiddelbart.

Samtidig som nesten alt av skuddforsøk ble stanset av Györ-målvakt Amandine Leynaud, ble kristiansandlagets forsvar terrorisert av brasilianske Eduarda Amorim i tospann med Norges landslagsstrek Kari Brattset.

Sistnevnte ble kampens toppscorer med åtte fulltreffere. Også Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø var i aksjon for suverene Györ.

- Jeg håper informasjonen blir litt bedre tatt imot i morgen, enn det så ut som i dag i første omgang. Jeg synes vi glipper helt katastrofalt på det å komme opp under folk som finter seg forbi en spiller. Jeg er veldig skuffa over det. Det synes jeg er rett og slett dårlig, kommenterte Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad overfor Viasat 4.

MARERITTAKTIG: Henny Reistad og Vipers ble minst et vektklasse for lette for landslagskollega Kari Brattset og den ungarske storklubben Györ. Foto: Attila Kisbenedek (AFP / NTB scanpix)

Ungarerne ledet med seks mål etter halvspilt førsteomgang, og økte dette til ti måls luke før oppgjøret var halvspilt. Da hjalp det lite at Vipers viste en noe bedre figur dette sidebyttet.

- Det er merkelig at de ikke klarte å ligge på et høyere teknisk-taktisk nivå i den første delen av kampen, kommenterte Viasat-ekspert og tidligere Vipers-trener Gunnar Pettersen et stykke ut i andreomgangen.

Droppet intervju

Trener Gjekstad var mektig irritert og stilte ikke til intervju med kanalen i pausen.

- Sannsynligvis noe av det verste Ole Gustav Gjekstad har vært med på som trener. Han var helt svart i øynene da lagene gikk i garderoben, beskrev kommentator Daniel Høglund, da han forklarte at det ikke ble noe intervju med Gjekstad halvveis.

NYTTELØST: Ole Gustav Gjekstad ba om timeout to ganger i løpet av de første kvarteret, men Vipers-spillerne kom seg aldri inn i semifinalekampen mellom Vipers og Györ. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ledelsen var oppe i ti mål allerede før det var spilt 25 minutter. Da sendte Györ-trener Gábor Danyi en spillesugen Nora Mørk på banen for det ungarske stjernelaget.

- Jeg må ærlig innrømme at dette hadde jeg ikke trudd, kommenterte Viasat-ekspert Gunnar Pettersen om Vipers' innsats.

Mørk spilte en flott målgivende pasning i sin første involvering og Györ økte til 6-17.

Mager trøst

Linn Jørum Sulland fikk redusert et par ganger før sidebyttet. Henny Reistad burde også ha sørget for et mål til, men landslagsspilleren gjorde isteden en teknisk feil da hun kontret aleine mot Leynaud.

- Nei! Nei! Det er jo akkurat de mulighetene de må ta vare på, fastlo Daniel Høglund.

Fem sekunder før førsteomgangen var over sendte Mørk inn 18-8 for Györ.

Vipers reiste seg etter pausen og holdt avstanden helt fram til sluttminuttene, da det norske laget også fikk knappet et par mål inn på avstanden.

Det var likevel en mager trøst for den norske dobbeltmesteren denne sesongen.

Vipers spiller kamp om tredjeplassen søndag. Mostander blir taperen i den andre semfinalen, der franske Metz møter russiske Rostov.

Uansett utfall der vil Vipers få cirka 1,35 millioner kroner i Champions League-bonus fra Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.