Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å stemme i VM-slalåmen i Åre. 24-åringen endte til slutt på en åttendeplass, 1.12 bak gullvinner Marcel Hirscher.

- Det er ikke noe kult å ikke se de grønne lysene når jeg kommer i mål, innrømmer Kristoffersen til NRK etter rennet.

Selv om VM ender i en skuffelse for Kristoffersen, har han også hatt suksess i mesterskapet. Romerikingen vant nemlig fredagens storslalåmrenn etter en strålende andreomgang den gang.

Følg Nettavisen Sport på Instagram her!

Østerrikske Hirscher tok et suverent gull foran landsmennene Michael Matt og Marco Schwarz. Hirscher ledet klart etter førsteomgang, og kunne trygt kjøre inn til gullet. Avstanden var til slutt 65 hundredeler ned til Matt og 76 hundredeler ned til Schwarz.

Franske Alexis Pinturault hadde sølvet i sin egen lomme, men fikk sleng på skiene mot slutten av finaleomgangen. Dermed måtte han ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Sebastian Foss Solevåg (+1.67) ble nest beste norske som nummer tolv, søndag, mens Jonathan Nordbotten (+3.50) ble nummer 23.

Leif Kristian Nestvold-Haugen (+15.16) hektet tidlig i finaleomgangen, men valgte å gå opp igjen rundt porten for å fullføre rennet. Han endte dermed langt bak de beste.