Skuffet debutant

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Manchester United-innleide Ben Amos ville ikke snakke om en mot en-redningene.

07.03.10 20:10

STABÆK-MOLDE 2-1:

FORNEBU (Nettavisen): Molde har et sterkt mannskap i 2010-sesongen, men mange har satt spørsmålstegn ved keepersituasjonen. Ikke overraskende ble det derfor hentet inn en ny sisteskanse en drøy uke før seriestart, 19 år gamle Ben Amos.

Solskjær-eleven har erfaring fra aldersbestemte landslag og en kamp for Peterborough på nest øverste nivå i England, og viste i debuten mot Stabæk at han er en ryddig sisteskanse. Flink til å prate, bra på skudd – og glimrende mann mot mann.

Les også: - Jeg er helt forandret

To ganger kom nemlig Stabæk alene gjennom mot Molde-keeperen, uten at de greide å lure lærkula bak engelskmannen. Johan Anderssons knallharde avslutning fra kort hold ble blokkert med beina, Veigar Páll Gunnarssons skudd fra syv meter ble dyttet over til en corner.

- Trygg og god
Bare islendingen klarte å lure United-keeperen, først med en frekk lobb alene med Amos, så fra straffemerket, og etter kampen vanket det skryt til unggutten.

- Ben hadde en ålreit debut, og spilte trygt og godt. Spesielt var han god en mot en, sier Moldes keepertrener Per Magne Misund til Nettavisen.

Sisteskansen er likevel ikke fornøyd.

- Vi tapte, og det er resultater som betyr noe i fotball, sier Amos til Nettavisen.

- Men du er likevel fornøyd med egen innsats, og hadde flere gode en mot en-redninger?

- Det betyr ikke noe når vi taper. Vi skal vinne, det er det som gjelder.

Venter forbedring
Det tror han også at hans nye klubb vil gjøre i tiden framover.

- Vi har mange gode spillere, og jeg tror vi vil gjøre det bedre etter hvert.

Amos var keeper da Uniteds reservelag for en drøy måned siden spilte mot nettopp Stabæk i Telenor Arena. Den gangen vant Solskjær-dispilene hele 3-0, men han er ikke redd han har gått et kraftig skritt ned etter søndagens Molde-tap.

- Nei. Da var det langt unna sesongstarten i Norge, og Stabæk er et bedre lag nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.