Gå til sidens hovedinnhold

- Skuffet hvis jeg ikke får sjansen snart

Patrick Thoresen imponerer på rekruttlaget.

Edmonton Oilers valgte før årets sesong i National Hockey League (NHL) å sende Patrick Thoresen til farmerlaget Springfield Falcons i American Hockey League (AHL).

Det fikk konsekvenser for hamargutten, som tjener langt mindre i AHL enn om han spiller i NHL.

- Det er klart det er stor forskjell i lønna. Man lærer seg å leve med det - så det bekymrer meg ikke, sier Thoresen til Nettavisen.

- Men jeg blir skuffet hvis jeg ikke får sjansen i Edmonton snart, legger han til.

Ukens spiller
Nordmannen er inne i det siste året av kontrakten med Oilers, men har selvfølgelig ambisjoner om å spille seg til en ny kontrakt i NHL. Etter en litt svak treningsleir i Edmonton har han fått sving på sakene i farmerlaget.

I løpet av sesongens åtte første kamper har Patrick Thoresen gjort fem mål og fire assists for Falcons. Nylig ble han kåret til ukens spiller i AHL.

- Jeg spiller senter hele tiden her og får cirka 20 minutter per kamp. Jeg spiller i både overtall og undertall og har full tillit av hele trenerteamet. Det er veldig kult, ikke minst i forhold til i fjor, hvor jeg bare spilte to-tre minutter i enkelte kamper.

23-åringen mener at dette gjør ham til en bedre spiller.

- Man blir en bedre hockeyspiller av å spille mye hockey. Man kommer i bedre form og holder formen bedre gjennom hele sesongen, forklarer Thoresen.

Familien på plass
Han er nå så etablert i AHL at samboeren og deres to barn har flyttet til Springfield, en by som ligger en halvtimes kjøretid fra storbyen Boston i Massachusetts.

Likevel er det ingen tvil om at han helst vil spille i NHL.

- Hvis jeg spiller bra både offensivt og defensivt, og er blant de beste spillerne her nede, bør jeg bli kalt opp. Hvis andre blir kalt opp i stedet for meg, får jeg tenke etter, men det er så tidlig i sesongen at det er helt bak mål å tenke på det akkurat nå.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus