RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffet over Gilbert

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Greg Van Avermaet er ikke fornøyd med Philppe Gilberts negative uttalelser.

Ved utgangen av 2010 skilte Greg Van Avermaet og Philippe Gilbert lag. Førstnevnte har i flere år vært et stort talent, mens Gilbert på den tiden tok skrittet inn blant de virkelig store sykkelstjernene.

Bare ett år etter «skilsmissen» er de to tilbake på samme lag. Gilbert har nemlig signert for laget Van Avermaet gikk til, BMC Racing Team.

Van Avermaet har hatt en meget god sesong og er rangert som den 17. beste syklisten av anerkjente CQranking.com. Gilbert topper selvfølgelig rangeringen. Sesongen til den 26 år gamle belgieren ble toppet med seier i Paris-Tours, et ritt som tre år eldre Gilbert vant for akkurat tre sesonger siden.

- Philippe er verdens beste
Ankomsten til Gilbert, og Thor Hushovd, vil helt sikkert forandre mye for Van Avermaet.

- Ankomsten forandrer ting for meg, det er helt sikkert, sier Van Avermaet til DH.be.

- Philippe er den beste rytteren i verden for øyeblikket og du har også Hushovd. Det kommer til å forandre ting, vi vil komme til å ha mye press, og vi kommer til å måtte jobbe hardt for å ta kontroll over rittene. Selvfølgelig vil jeg måtte kjøre for dem, men jeg håper også at jeg kan få min egen sjanse i enkelte ritt, forteller Van Avermaet.

Gilbert er ikke veldig entusiastisk på vegne av sin yngre landsmann. På utdelingen av Vélo de Cristal lot han sin yngre lagkamerat få høre det.

- Greg har potensial, men han må være realistisk, sier han ifølge Cyclingnews.

Og Gilbert bruker finalen i Liège-Bastogne-Liège som eksempel. Van Avermaet ble kjørt av i rittets siste stigning, Côte de Saint-Nicholas, med fem kilometer igjen.

- I finalen av Liège tok han kun en føring i teten, før han ble kjørt av og tapte ett minutt. Hvis han virkelig hadde vært sterk hadde han holdt helt inn til målgang. Han viste sine grenser, og han viste at grensene hans ikke tillater at han er kaptein hos BMC, lyder den brutale dommen fra Gilbert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skuffet Van Avermaet
Van Avermaet, som vant poengtrøyen i Spania rundt i 2008, innrømmer skuffelsen over kommentarene fra Gilbert.

- Jeg var ikke glad for det, men jeg vil ikke lage noen polemikk (heftig debatt, journ. anm) om dette. Jeg tenker på min karriere, men det er aldri hyggelig å høre slikt. Men jeg mener også at det ikke stemmer, sier han.

Grunnet like karakteristikker som ryttere kommer de to til å kjøre et relativt likt program i 2012. Van Avermaet ønsker å fortsette sin flotte utvikling selv om han får begrenset med sjanser. Han poengterer også at aldersforskjellen stemmer overens med førsteseieren i Paris-Tours.

- Jeg er tre år yngre og vant akkurat som han Paris-Tours i år. Jeg ville elsket å være i samme rute som han. Vi har de samme karaktestikkene. Jeg vil også være best og vinne så mange ritt som mulig fordi jeg er ambisiøs.

Hva tror du om kombinasjonen Gilbert, Van Avermaet (og Hushovd)?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere