Gå til sidens hovedinnhold

Skuffet over innsatsen

Verken Bjarne Solbakken eller Lars Elton Myhre sa seg fornøyd med åpningsdagen i alpin-VM.

Bjarne Solbakken var først ut av våre på startnummer 7. Stranda-gutten gjorde ingen store feil underveis, men ergret seg etterpå over at han ikke satset enda friskere.

- Hadde jeg kunnet kjøre én gang til, ville jeg risikert enda litt mer. Det var egentlig en perfekt løype for meg. Jeg gjorde ingen store feil, men manglet det lille ekstra. Men dette var mitt første super G-renn i år, så jeg må lære litt renn for renn, sa han etter løpet.

Imponert over Solbakken
Aksel Lund Svindal hadde følgende reaksjon på lagkameratens innsats:

- Jeg synes han imponerte litt, da han kjørte ned til andreplass. Det var synd han ikke tok med seg noen poeng, men bra at han er tilbake, sier han til Nettavisen.

Solbakken endte til slutt på en delt 19. plass, og manglet dermed fire plasser på å ta med seg verdenscuppoeng fra VMs første gren. Hvordan han nå legger opp løpet videre i mesterskapet, avhenger av lørdagens utforkonkurranse.

- Går det bra der kan det hende jeg stiller opp i storslalåm også. Men jeg må være litt taktisk i forhold til ranking, så det kan hende det blir europacup i stedet.

- Ingen fordel å starte sent
Lars Elton Myhre var ved godt mot etter målpassering, men også 22-åringen ønsket seg flere steg oppover på resultatlisten.

- Det var veldig tett oppover listen. Hadde det klaffet enda litt bedre, kunne jeg endt enda høyere opp. Jeg kjørte for å ende høyere opp enn en 35. plass.

Les også:Til topps med Staudacher

Det var flere løpere som fra senere startnummer enn Myhre, som plasserte seg blant de 25 beste utøverne. Og frem mot slutten av traseen, hadde flere av dem eminente mellomtider. Når sant skal sies var det nok imidlertid ingen fordel å starte fra startnummer 41 i dag.

- Ser en på hvor forhåndsfavoritter som Aksel, Maier og Miller endte, var det nok ingen fordel å starte sent. De er de beste alpinistene, og burde endt høyere opp i en så teknisk løype, mener han.

PS! Dagens norske innsats i super-G, er den dårligste siden VM i 1987 i Crans-Montana. Da hadde Norge ingen utøvere blant de 15 beste. To år senere ble Ole Kristian Furuseth best av de norske med sin 12. plass.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis