Skuffet over nordmenn

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Hoppsjef Jan Erik Aalbu skjønte lite da bare 700 mennesker betalte for å se Roar Ljøkelsøy vinne lørdagens verdenscuprenn i hopp i Granåsen.

09.12.03 11:42

Sigurd Pettersen hadde vunnet i Kuusamo uka før, Norge er igjen tilbake i verdenstoppen i hopp, og alt lå til rette for en folkefest i Granåsen.

Hvis det hadde kommet noen, da.

- Sjokkerende lavt
Bare 700 så Roar Ljøkelsøy vinne live på arenaen.

- Det er veldig skuffende. Jeg er skuffet over nordmenn. Vi får mye omtale i media, og seertallene fra TV tyder på at hopp er populært. Derfor er det sjokkerende at ikke flere møter opp for å se hoppingen live, spesielt da rennet gikk så nært en storby, sier hoppsjef Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- Men muligens liker det norske folk bedre å sitte og drikke kakao i stua si hvor det er godt og varmt. Kanskje de som gikk på hopprenn før, er blitt for gamle, og vi må få mer action under arrangementene, legger han til.

I Tyskland, Østerrike og Polen samler hopprenn 30.000-100.000 mennesker.

- De reiser jo til Lerkendal
- Verdens beste hoppere var her. Likevel kom det så få. Folk går mann av huse her oppe for å se Rosenborg som i hvert fall ikke er verdens beste, sier Aalbu hoderystende videre.

- Hvis det kommer like få neste år, vil det da være bedre å arrangere rennet et annet sted i stedet?

- Nei, så langt vil jeg ikke gå. Det er spesielt for oss å få konkurrere på hjemmebane uansett. Og som sagt, vi får jo bra mediaomtale uansett, og mange ser jo rennene på tv, sier Aalbu.

- Men med unntak av julaften er vel desember den tristeste måneden i Norge. Mars er nok en bedre måned. I år har vi jo renn i Holmenkollen og på Lillehammer i den perioden av året, legger han til.

- Tror du det er mulig å få flyttet Trondheim til senere på året?

- Nei, det blir nok vanskelig. Det internasjonale forbundet vil starte sesongen med renn i Norden fordi det er sikrere blant annet med tanke på snø, sier Aalbu.

PS: Med gratisbillettene, skal 3.000 ha vært innenfor portene.

Hvorfor tror du bare 700 møtte opp i Granåsen? Er det noe galt med hopp? Hvis du bor et annet sted i landet, ville du møtt opp hvis det var renn i nærheten av det steder du bor? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.