RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffet over nordmenn

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hoppsjef Jan Erik Aalbu skjønte lite da bare 700 mennesker betalte for å se Roar Ljøkelsøy vinne lørdagens verdenscuprenn i hopp i Granåsen.

Sigurd Pettersen hadde vunnet i Kuusamo uka før, Norge er igjen tilbake i verdenstoppen i hopp, og alt lå til rette for en folkefest i Granåsen.

Hvis det hadde kommet noen, da.

- Sjokkerende lavt
Bare 700 så Roar Ljøkelsøy vinne live på arenaen.

- Det er veldig skuffende. Jeg er skuffet over nordmenn. Vi får mye omtale i media, og seertallene fra TV tyder på at hopp er populært. Derfor er det sjokkerende at ikke flere møter opp for å se hoppingen live, spesielt da rennet gikk så nært en storby, sier hoppsjef Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- Men muligens liker det norske folk bedre å sitte og drikke kakao i stua si hvor det er godt og varmt. Kanskje de som gikk på hopprenn før, er blitt for gamle, og vi må få mer action under arrangementene, legger han til.

I Tyskland, Østerrike og Polen samler hopprenn 30.000-100.000 mennesker.

- De reiser jo til Lerkendal
- Verdens beste hoppere var her. Likevel kom det så få. Folk går mann av huse her oppe for å se Rosenborg som i hvert fall ikke er verdens beste, sier Aalbu hoderystende videre.

- Hvis det kommer like få neste år, vil det da være bedre å arrangere rennet et annet sted i stedet?

- Nei, så langt vil jeg ikke gå. Det er spesielt for oss å få konkurrere på hjemmebane uansett. Og som sagt, vi får jo bra mediaomtale uansett, og mange ser jo rennene på tv, sier Aalbu.

- Men med unntak av julaften er vel desember den tristeste måneden i Norge. Mars er nok en bedre måned. I år har vi jo renn i Holmenkollen og på Lillehammer i den perioden av året, legger han til.

- Tror du det er mulig å få flyttet Trondheim til senere på året?

- Nei, det blir nok vanskelig. Det internasjonale forbundet vil starte sesongen med renn i Norden fordi det er sikrere blant annet med tanke på snø, sier Aalbu.

PS: Med gratisbillettene, skal 3.000 ha vært innenfor portene.

Hvorfor tror du bare 700 møtte opp i Granåsen? Er det noe galt med hopp? Hvis du bor et annet sted i landet, ville du møtt opp hvis det var renn i nærheten av det steder du bor? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere