RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skulle beklage - endte opp med å sjokkere igjen

I HARDT VÆR: Donald T. Sterling og Rochelle har nok hatt bedre dager.
I HARDT VÆR: Donald T. Sterling og Rochelle har nok hatt bedre dager. Foto: Mark J. Terrill (Ap)
Sist oppdatert:
Donald Sterling tråkket i salaten.

NBA-klubbeier Donald Sterling, som er utestengt på livstid for rasisme, sjokkerte og opprørte igjen med sine uttalelser i et intervju der han angivelig skulle be om unnskyldning.

Sterling sa riktig nok unnskyld for at han under en krangel som ble tatt opp på bånd ba sin venninne om ikke å vise seg offentlig med sine svarte venner, og særlig ikke ta dem med på hjemmekampene til Los Angeles Clippers.

Han startet imidlertid flere branner enn han slukket, særlig ved å angripe basketballegenden Magic Johnson.

I samtalen med CNN-profilen Anderson Cooper sa Sterling at Johnson er en dårlig rollemodell fordi han har pådratt seg hiv-viruset, og hevdet at Johnson ikke har brukt sin berømmelse og rikdom til å hjelpe andre afroamerikanere.

– Han er så skinnhellig. Han gjør ingenting. Det er bare prat, sa 80-åringen blant mye annet.

I intervjuet sa Sterling at han ikke er rasist og beskyldte mange andre, blant dem Cooper, for å være mer rasistisk enn ham.

NBA-sjef Adam Silver sa i en uttalelse at han etter å ha hørt intervjuet er fast bestemt på å få fjernet Sterling som eier av Clippers «så raskt som mulig».

– Selv om Magic Johnson ikke trenger å høre det, føler jeg meg tvunget til på vegne av NBA-familien å be ham om unnskyldning for at han fortsatt trekkes inn i denne situasjonen og utsettes for et så ondsinnet personlig angrep, sa han.

Sterlings fraseparerte kone Shelly, som sier at hun vil beholde sin eierandel i Clippers, sa til NBC at hun mener ektemannen kan være senil.

– Dette er ikke mannen jeg kjente. Det er noe galt. Personlig mener jeg at han lider av demens, sa hun. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere