*Nettavisen* Sport.

Skulle feire som Northug

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Men John Arne Riise fikk aldri sjansen mot Danmark.

27.03.11 00:04

NORGE-DANMARK 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Knus danskene.

Det stod det i tekstmeldingen John Arne Riise fikk av Petter Northug rett før kampstart mot Danmark. Riise hadde også et ønske om å dunke ballen i mål foran skikongen, som så kampen på tribunen.

Det ble imidlertid ikke mål.

Skulle kopiere Northug
Dermed ble det heller ingen spektakulær feiring. Riise hadde nemlig planen klar.

- Da jeg fikk tekstmeldingen fra ham bestemte jeg meg for å finne på noe hvis jeg scoret. Det er jo ikke så ofte jeg scorer, så da må jeg finne på noe. Planen var å løpe ut mot sidelinjen og skrense som han gjorde på VM-stafetten. Uten ski, da, sier Roma-spilleren.

- Hvordan skulle du klart det?

- Jeg vet ikke. Men jeg måtte funnet på noe slik at folk skjønte at jeg etterliknet ham, humrer Riise.

Men selv om det ikke ble noe av målfeiringsdrømmen, fikk han forhåpentligvis et lite plaster på såret natt til søndag. Riise ville nemlig møte Northug i Oslo sentrum - hvis skikongen ble værende i Oslo over natta.

- Jeg synes det står stor respekt av hans måte å være på. Petter Northug er et stort idol, sier landslagets venstreback.

HTML EMBED

- Greit med ett poeng
Selve kampen var han mellomfornøyd med.

- Danskenes mål? Det må man bare applaudere. Så er det bare å takke Erik Huseklepp for 1-1. Jeg hadde blitt forbannet om han bommet på den sjansen. Vi var imidlertid under pari i 1. omgang. Vi leverte en grei 2. omgang. Alt i alt får vi da være fornøyd med ett poeng. Det er fortsatt fordel Norge i gruppa, sier han.

- Det er også sterkt å komme tilbake etter 0-1. Danmark er ballbesittende, og vi måtte bare trøkke på utover i 2. omgang. Ja, jeg ga bort en del rom til Rommedahl, men om vi tapte 0-1 eller 0-2 spilte ingen rolle. Vi måtte trøkke på fremover, sier han.

Vel vitende om at Norge fikk det ene poenget som er så viktig. Det betyr at Norge leder gruppa tre poeng foran Portugal og Danmark. Norge har imidlertid igjen begge dem på bortebane i løpet av sommeren og høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.