Gå til sidens hovedinnhold

- Skulle gjerne ha vært meg

Mens lagkameratene har fått sine gjennombrudd, har Tomas Northug slitt.

FOSSUM (Nettavisen): - Om to år vet jeg om jeg blir skiløper, sa Tomas Northug til Nettavisen i september.

Én vinter er gått. Dessverre for mellomstebror Northug har suksessen uteblitt.

- Vinteren har ikke vært det helt store. Jeg tar med meg at jeg ble tatt ut til tre verdenscuprenn, men resultatmessig har det rett og slett vært altfor dårlig, fastslår han overfor Nettavisen.

Jevnaldringene Pål Golberg og Finn Hågen Krogh har begge fått sine internasjonale gjennombrudd i vinter. Golberg kom på tredjeplass i verdenscupsprinten i Lahti, mens Krogh imponerte stort og ble nummer to sammenlagt i verdenscupfinalen i Sverige.

Vet hva som gikk galt
Tomas Northug har en 14.- og en 18.-plass fra de to verdenscuprennene han har gått. I lange perioder har han hatt mer enn nok med å hevde seg i norgescupen.

- Jeg hadde håpet å gjøre det mye bedre. Men heldigvis vet jeg veldig godt hva som gikk galt, sier Northug.

- Og hva var det?

- Det bikket litt over i desember. Sommeren og høsten var veldig bra, men jeg gikk på en liten smell før jul. Totalbelastningen ble for stor, og jeg klarte aldri å ta meg helt inn igjen. Men jeg har lært. Det samme skjer ikke neste år, fastslår han.

Motivert
At de to jevngamle lagkameratene fra U23-landslaget allerede har tatt pallnivået i verdenscupen, synes han er inspirerende.

- Det viser at det er mulig. Men selvfølgelig skulle det gjerne ha vært meg, sier han smilende til Nettavisen – på vei ut for å dele ut gullmedaljer på barneskirenn, sammen med storebror Petter.

Fortsatt lever han til de grader i skyggen av broren, som i øyeblikket er Norges største idrettsstjerne. Men allerede til vinteren håper han å skinne mer selv også.

- Jeg er i hvert fall kjempemotivert. Mer motivert enn noen gang, fastslår Tomas Northug.

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken