HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Lørdag var det for en gangs skyld tåkefritt i Holmenkollen da VMs siste hopprenn ble avviklet. Men i stedet for dårlig sikt, var det denne gangen vinden som var problemet.

Dette førte til at juryen valgte å avslutte lagkonkurransen etter én omgang, noe et entusiastisk publikum satte svært lite pris på. Stormende jubel ble fort til piping da beskjeden ble ropt opp over høyttaleranlegget.

- Vil alltid hoppe
For de norske hoppgutta ble det dermed nok en sølvmedalje, nok en gang bak suverene Østerrike. Det norske laget slet lenge i lørdagens renn, men et svakt hopp av tyske Michael Uhrmann og et solid hopp av Tom Hilde i siste runde, sørget for at Mika Kojonkoskis menn sikret sitt andre sølv i årets VM.

Ankermann Tom Hilde synes likevel det var leit at rennet ble avbrutt.

- Vi har alltid lyst til å hoppe, så for vår del kunne det godt blitt hoppet seks omganger. Vi føler vi kunne greid å ta inn på Østerrike, selv om de gang på gang har vist at de er bedre enn oss, sier Hilde.

Anders Bardal, som har vært en av de mest positive norske hopperne under årets mesterskap på hjemmebane, skjønner godt at publikum begynte å pipe når rennet ble avsluttet tidlig.

- Det skjønner jeg veldig godt. Det var mange mennesker her som hadde lyst til å se skirenn. Både de og vi var klare for en ny omgang, der vi muligens kunne ha kjempet om gull, sier trønderen.

Johan Remen Evensen er også enig med lagkameratene.

- Vi ville gjerne hoppet en omgang til, og gitt Østerrike fight til døra, sier Molde-hopperen.

- Var helt på grensen
Norges sportssjef Clas Brede Bråthen, som tidligere ikke har spart på glosene mot juryen når han har vært uenig i avgjørelser, var imidlertid denne gangen helt klar på at det ble tatt et riktig valg av juryen.

- Jeg synes det er greit å avbryte når Østerrike blir nummer en og Norge nummer to. Det viser at dette ikke var hundre prosent bingo. Men det blir ekstra spennende når elementene spiller inn som i dag, sier han.

- For publikums del, var det synd, ja. Men sportslig sett var det helt på grensa. Det var mye og vanskelig vind å beregne, og jeg tror juryen er sliten nå, sier den norske sportssjefen.

- Kunne juryen ventet lenger med å ta avgjørelsen?

- Jeg skjønner godt at publikum ville ha mer, for dette var jo kjempegøy. Jeg ville også ha mer, men jeg ville ha mindre vind, og det kom ikke. Det ble faktisk meldt mer, sier Bråthen.

Sportssjefen var også godt fornøyd med at det ble norsk sølv.

- Hilde og Bardal leverer på et høyt nivå i dag, mens Jacobsen og Evensen ikke får ut maks. Men det er nok til sølv. Vi viser igjen at vi er verdens nest beste hoppnasjon, sier den tidligere hopperen.

PS. Østerrikes Andreas Kofler satte ny bakkerekord i Holmenkollen lørdag med et hopp på 141 meter.

Nettavisen fulgte rennet direkte. Kolonnen for poeng viser nasjonenes totale poengsum. Andre omgang ble avlyst på grunn av vind.

9077