Gå til sidens hovedinnhold

- Skulle gjerne vært ti kilo lettere

Marit Bjørgen tror kiloene taler i hennes disfavør i Tour de Ski-avslutningen.

ASIAGO (Nettavisen): Norges største forhåndshåp i Tour de Ski ble nummer to i fredagens sprint i Asiago. Dermed gikk hun forbi Kristin Størmer Steira og opp på andreplass i sammendraget etter fire etapper.

Bjørgen ligger 28,3 sekunder bak lederen Virpi Kuitunen, men seks sekunder foran Petra Majdic og 10,4 sekunder foran Størmer Steira.


- Favoriserer ikke meg
Likevel lar hun det skinne igjennom at håpet om sammenlagtseier ikke er det aller største.

- Jeg har aldri trua på meg sjøl. Men det er vel liten tvil om at den avsluttende klatreetappen ikke favoriserer meg. Akkurat da skal jeg gjerne ha vært 10 kilo lettere, sier Bjørgen.

Hun vil ikke si rett ut at hun har mer tro på Steira enn seg selv. Men i den grad tyngden blir avgjørende i den brutale motbakken som avslutter hele Tour de Ski, ligger Kristin Størmer Størmer Steira veldig godt an – fredagens 48. plass til tross. For Tana-jenta er lita og lett – og knallgod i fristil når det går oppover.


- Kristin vårt største håp
- Sånn som det ser ut nå, er Kristin fortsatt vårt største håp sammenlagt, medgir landslagstrener Egil Kristiansen.

Han er uansett glad for at Marit Bjørgen er tilbake i toppen etter to skuffende Tour-etapper i Oberstdorf. Selv er hun usikker på hva hun kan forvente i de to siste etappene, 15 km klassisk fellestart lørdag og 10 km klatring i fristil søndag.

For kroppen bobler ikke over av overskudd.

- Dette var faktisk min tyngste dag hittil. Spesielt i prologen var det tungt. Det gikk faktisk bedre etter hvert, fastslår 26-åringen, som også er usikker på hva Virpi Kuitunen kan prestere i den siste bakken.

- Vi vet jo ikke hva hun tenker heller. Jeg tror ikke dette er avgjort før vi er på toppen, fastslår Marit Bjørgen.

Les også: Bjørgen lett videre!
Les også: Bonussekunder i sprint
Les også: Dette er Tour de Ski

HTML EMBED
Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant