Gå til sidens hovedinnhold

- Skulle ønske sesongen var lengre

Aksel Lund Svindal vant sesongavslutningen i utfor for fjerde gang.

At Aksel Lund Svindal gjør det skarpt i verdenscupfinalen er blitt en trend. Og igjen vant han et utforrenn i sesongavslutningen da han kjørte inn til seier i Schladming onsdag.

Nordmannen startet relativt tidlig, og måtte vente på favorittene. Men en etter en måtte løpere som Beat Feuz, Klaus Kroell og Didier Cuche se seg slått.

Til slutt stod bare Kjetil Jansrud igjen på toppen. Og han passerte bre 29 hundredeler bak Aksel på nest siste mellomtid, og lå med det an til andreplass.

Men dessverre fikk Jansrud problemer like etter og kjørte ut.

Norges seier nummer 100
Dermed kunne Lund Svindal juble for sesongens andre verdenscupseier - Norges seier nummer 100 i verdenscupen i alpint.

Kjetil André Aamodt har sanket flest norske triumfer med sine 21. Det er gått 40 år og tre måneder siden Erik Håker kjørte inn til den første norske seieren i franske Val d'Isère (storslalåm) 9. desember 1971.

Nummer 25 sto Aamodt for i 1993, nummer 50 kom med Finn Christian Jagge i 1997 og nummer 75 fikset Stina Hofgaard Nilsen med sin eneste verdenscuptriumf i 2002.

Suveren seier
Lund Svindal med 57 hundredeler foran Beat Feuz, og 67 hundredeler foran Hanne Reichelt på tredjeplass.

Fire ganger tidligere har nordmannen vunnet utforrenn, og tre av dem har vært i sesongavslutningen. Det skjedde i Åre i 2006, i Lenzerheide i 2007 og igjen i Åre i 2009.

- Jeg har mange gode renn i finalene. Jeg skulle ønske sesongen var lengre nå, selv om jeg er sliten, flirte nordmannen i seiersintervjuet.

Det eneste verdenscuprennet i utfor Aksel har vunnet som ikke var i en verdenscupavslutning, var i Beaver Creek i 2008.

Trist sorti for Cuche
Sveitsiske Didier Cuche kjørte sitt siste utforrenn onsdag. Dessverre ble det ikke en spesielt minneverdig opplevelse. Etter en lovende innledning var veteranen i ferd med å kjøre ut halvveis, og endte langt bak og uten verdenscuppoeng.

Klaus Kroell sikret seieren i utforcupen med sin 7. plass onsdag.

Lover godt for VM
Den gode norske innsatsen i Schladming-løypene er et godt tegn for neste VM i alpint. Det skal nemlig arrangeres i nettopp Schladming i februar neste år

Nettavisen fulgte rennet direkte:

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg