*Nettavisen* Sport.

Skulle sette ny rekord: - Det var veldig merkelig

NUMMER SYV: Isabelle Pedersen, til høyre i bildet, var skuffet over å ikke ha vinden med seg under BIslett Games. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Isabelle Pedersen føler forholdene ødela for henne.

BISLETT (Nettavisen): Isabelle Pedersen er Norges fremste håp på hundre meter hekk, og under torsdagens løp på under Bislett Games, hadde hun store forhåpninger om å sette ny personlig rekord.

Sol og varmt vær er dessverre ikke nok til å få ut maks, når vinden ikke spiller på lag.

Den blide bergenseren kom i mål på tiden 13,27 sekunder, 23 hundredeler bak egen personlig rekord.

Tunge forhold
- Det er forskjell på å ha en strikk som trekker deg bakover enn fremover. I dag var det veldig bakover mot start, forteller hun til Nettavisen.

- Jeg synes det er veldig synd, ettersom jeg følte meg i fin form i dag, at det var så tungt å løpe i dag, forteller Pedersen. Jeg har aldri følt at det har vært så tungt å løpe på Bislett med sånn motvind som det var i dag, forklarer hun.

Amerikanske Jasmin Stowers var den sterkeste torsdag, og vant med tiden 12,84 sekunder. Pedersen endte på en syvendeplass av åtte startende.

- Det var ikke gode forhold i dag. Det var dritvarmt, det er perfekt, men det er bare vinden som snudde i det du kom ned i blokkene.

Spesiell uke
Hun har vært i gjennom en spesiell uke, etter at hun brøt med sin mangeårige trener og offentliggjorde at hun skifter til amerikanske trenere og flytter til Arizona.

Hun merker allerede at hun har fått litt effekt av forandringene.

- Jeg føler det (effekten) har kommet allerede nå. Det er et par detaljer som har begynt å falle på plass. Det er der, men jeg har ikke gode nok forhold til å få det ut i konkurranse. Jeg stresser ikke med noe, forteller hun.

Hennes personlige rekord på 13,04 sekunder håper hun ryker snart.

Hun føler selv hun ikke er langt unna å forbedre tiden, i det minste.

- Jeg føler meg veldig fin, jeg er ikke så redd for det. Det handler bare om å være på riktig sted til riktig tid. Det handler om å gjøre det én gang, så har du det. Jeg jobber med detaljer nå, og mer og mer sitter utover i løpet, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag