Skullerud ferdig i Molde etter sesongen

GIR SEG: Tor Ole Skullerud er inne i sin siste sesong som Molde-trener. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

GIR SEG: Tor Ole Skullerud er inne i sin siste sesong som Molde-trener. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

2015-sesongen blir Tor Ole Skulleruds siste som hovedtrener i Molde. Det bekreftet eliteserieklubben natt til onsdag.

01.07.15 07:52

Skullerud har vært Molde-trener siden starten av fjoråret og ledet laget til serie- og cupgull i sin første sesong. Han begrunner avskjeden med romsdalsklubben med familiære årsaker.

– Familien min er det aller viktigste jeg har. Det handler litt om at jeg vil være sammen med dem, sier treneren.

Familien flyttet tilbake til Bærum i vår. Etter sesongen kommer også Skullerud hjem.

– Følelsen og tanken har ligget der en stund, siden de bestemte seg for å flytte i vår. Men avgjørelsen ble først tatt for to uker siden. Da hadde vi noen feriedager. Jeg snakket gjennom situasjonen med familien, og vi ble enige om at jeg kommer hjem etter sesongen, sier Skullerud til Romsdals Budstikke.

Vanskelig avgjørelse

Molde skriver at Skullerud ga beskjed om at han ikke vil fortsette som trener etter 2015 i midten av juni. Han hadde i utgangspunkt en opsjon på et tredje år i kontrakten.

– Det er ingen enkel beslutning å ta. Jeg har hatt det veldig, veldig fint i Molde Fotballklubb. Vi har fått til store ting. Det har vært en fantastisk reise, og den er ikke slutt, bare for å være veldig tydelig på det. Men den tar slutt etter sesongen 2015.

– For eget vedkommende er det energiforløsende å bli ferdig med spekulasjonene rundt hvordan dette henger sammen, sier Skullerud til Moldes nettsted.

Klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen beklager at Skullerud gir seg.

– Vi er litt lei oss for at prosjektet ikke ble slik begge parter hadde intensjon og ønske om. Vi laget en avtale som i alle fall strakte seg over tre år. Samtidig har vi den største respekt for det valget Tor Ole har gjort og ønsket han har fremmet, sier han til VG.

Ut sesongen

Molde ligger på en skuffende femteplass i eliteserien og er elleve poeng bak serieleder Rosenborg. Skullerud forteller at det ikke har vært aktuelt å gi seg midt i sesongen.

– Nei, det har ikke vært tema for meg. Jeg er 100 prosent fokusert og motivert. Jeg skal være her til siste serierunde, til cupfinalen er spilt eller til europacupen er over. Jeg skal jobbe for Molde i kontraktstiden min, som er ut 2015. Jeg skal gjøre den samme jobben som jeg har gjort så langt, og som jeg håper har vært bra nok, sier den avtroppende Molde-treneren til Romsdals Budstikke.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.