Gå til sidens hovedinnhold

Skutt i senk av Mellgren

To dager før Norges første VM-kamp terpet landslaget på avslutninger. Det gikk hardt ut over reservekeeper Ingrid Hjelmseth, som ble skadeskutt av Dagny Mellgren.

- Jeg var ikke kommet meg på beina etter et skudd da Dagny skjøt igjen. Det var et knallhardt skudd, og jeg kastet bare armene opp i ren refleks. Jeg rakk ikke å spenne håndleddet, forklarte Trondheims-Ørn-keeperen for NTB.

Bare to keepere i troppen

Hjelmseth så resten av treningen fra sidelinja, med en enorm ispose på håndleddet. Først etter 24 timer kan det vurderes hvor alvorlig skaden er.

- Normalt er ikke dette noen langvarig skade, men vi kan ikke si noe sikkert før det er gått et døgn, sa landslagslege Lars Meyer-Myklestad.

Norge har ikke flere keepere enn Bente Nordby og Hjelmseth i troppen. Skulle skaden vise

seg å være alvorlig, må laget be om tillatelse til å hente en ny målvakt hjemmefra.

Uten Rønning og Riise?

Det er imidlertid et par skadeproblemer til i den norske troppen. Trine Rønning har trent alternativt noen dager etter å ha fått en ny smell i sin leddbåndskade i venstre kne. Det er også tydelig at Hege Riise er veldig langt fra full kapasitet etter sin korsbåndskade.

Rønning spiller sannsynligvis ikke fra start lørdag. Det betyr at Unni Lehn spiller på midtbanen, og at Gunhild Følstad får sjansen på "problemposisjonen" høyreback, tror NTB.

Sannsynlig lag:

Formasjonstreningene tyder veldig sterkt på at Steen velger å stille med følgende lag i VM-premieren lørdag: Bente Nordby – Gunhild Følstad, Monica Knudsen, Ane Stangeland, Brit Sandaune – Solveig Gulbrandsen, Lise Klaveness, Unni Lehn, Anita Rapp – Marianne Pettersen, Dagny Mellgren.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene