RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skviset ut av Bohinen

Sist oppdatert:
Arne Røde var allmennlege for Stabæk-spillerne i 15 år. Før jul kom Lars Bohinen og sa at det ikke lenger var plass til ham.

Det er en skuffet Arne Røde Nettavisen snakker med en drøy måned etter at han ble tvunget bort fra rollen som spillernes allmennlege og arenalege i Stabæk.

Etter 15 år hvor han nærmest har fungert som familielege for Stabæk-spillerne, fikk han før jul beskjed om at hans tid var over.

- Jeg fikk besøk av Lars Bohinen på mitt kontor, beskjed om at de skulle gjøre om på strukturen på det medisinske apparatet, og at jeg ikke lenger var tiltenkt en rolle.

- Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, vi hadde ikke hatt noen konflikter i forkant, ei heller hadde jeg fått noen signaler om at jeg var på vei ut, sier Røde når han blir kontaktet av Nettavisen.

Les Stabæks svar nederst i artikkelen.

- Spillerne ikke med på råd
Han reagerer også på at spillerne ikke skal ha blitt tatt med på råd da det medisinske opplegget skulle snus om, og minner om at det har vært svært liten skadefrekvens i Stabæk de siste årene.

Etter hva Nettavisen erfarer, skal legen ha hatt en høy stjerne i spillergruppa, som fikk seg en solid overraskelse da de ble orientert via SMS om beslutningen.

«Arne Røde er ikke lenger lege for Stabæk. Vi har ansatt en ny lege, og vil bygge opp et bedre støtteapparat enn det vi har hatt. Vi takker Arne for innsatsen og ønsker ham lykke til videre», skal ha vært essensen i tekstmeldingen som ble sendt ut, får Nettavisen vite fra Stabæk-hold.

Reagerer på personalpolitikken
Selv understreker Røde at han ikke prater for sin syke mor, men at han reagerer kraftig på den personalpolitikken som nå er rådende på Nadderud.

- Jeg ble lei meg da dette skjedde, men at ledelsen aksepterer denne type personalhåndtering og saksgang er det som opprører meg mest, forteller Røde.

Arne Røde mener han ikke er uerstattelig, og sier det er naturlig at klubben tenker fremover.

- Samtidig er det viktig å ha med kontinuitetsbærerne, ikke minst i en slik prosess, mener den tidligere Stabæk-legen.

Fortsetter som konsulent
Til tross for det Røde har vært igjennom vil den forhenværende Stabæk-legen også i fremtiden hjelpe klubben.

- Enden på visa var at man satt igjen med en lege i halv stilling, uten kontor eller noen ting, og det syntes jeg vær for jævlig.

- Overfor tidligere sportslig ansvarlig, Tom Schelvan, tilbød jeg meg derfor å fortsette som medisinsk konsulent, slik at spillerne fortsatt kan ha tilgang til meg 24 timer i døgnet.

- Men min doktorgjerning avsluttes med å se kampene fra tribunen, sukker en oppgitt Arne Røde samtidig som han poengterer at hans hjerte fortsatt er blått.

Ordknapp Bohinen
Lars Bohinen er knapp i sine kommenterer om Rødes kritikk.

- Dette er en personalsak som ikke hører hjemme i media.

- Ble avgjørelsen om Rødes skjebne fattet av deg alene?

- Ingen ting i denne klubben blir bestemt av meg alene, sier Bohinen til Nettavisen.

- Grove faktafeil
Etter å ha lest Nettavisens artikkel om Røde ønsket ledelsen i Stabæk å kommentere oppslaget lørdag formiddag.

- Dette er grove faktafeil og beskriver ikke den reelle situasjonen. Det er sportslig utvalg som enstemming har vedtatt endringene i det medisinske opplegget, og ikke Lars Bohinen alene, sier Einar Schultz, daglig leder i Stabæk Holdings datterselskap Fornebu Arena AS.

Klikk her for flere nyheter om norsk fotball

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere