Gå til sidens hovedinnhold

Sky dropper kjøring i Sanremo-løypa

«Annerledeslaget» ankommer rett fra høyden til italiensk klassiker.

MILANO (procycling.no) På 2.200 meters høyde på den spanske øya Tenerife har Team Sky slått leir siden mandag 4. mars.

Der blir laget fram til ankomst Milano, sent fredag kveld. Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og de andre Sky-guttene skal ikke en gang nærme seg Poggio og Cipressa, før det smeller i den første vårklassikeren søndag.

- Det er mange av rytterne våre som har vært der og kjørt i forkant. Flere av dem bor i Nice eller Monaco, og har tatt det i forbindelse med reisen hjem fra samling på Mallorca, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

- Hva med Edvald?

- Han skal ikke dit i det hele tatt, men han har jo kjørt der noen ganger før.

Sky mot strømmen
Selv om supersterke Team Sky har vært med å prege både Paris Nice (Richie Porte vant sammenlagt) og Tirreno-Adriatico (Chris Froome ble nummer to), har de valgt å gå sin helt egen vei med klassikergjengen.

Mens Peter Sagan og Thor Hushovd har vist seg fram på italiensk jord, har britene fjernet seg fra oppmerksomheten, griseværet og konkurransemodusen.

I stedet har klassikerrytterne satset på å trene seg i form til Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

- Har dere simulert konkurransesituasjon der nede, eller har hovedfokus ligget på trening?

- Vi har syklet mye i fjell og har vektlagt intervalltrening, men dette blir noe helt annet enn å kjøre ritt.

- Vil du si det har vært en tøff treningsleir?

- Ja, det har det vært, men ikke noe ekstremt. Guttene skal være fullt restituert opp mot Milano-Sanremo.

- Belgia ligger jo ikke i høyden ..
Sky-gjengen har trent mellom fire til seks timer daglig siden starten av forrige uke.

Da vi snakket med Boasson Hagen om høydetreningen før jul, hadde han selv flere spørsmål enn svar om effekten av opplegget.

- Jeg har ikke trent mye i høyden før. Jeg var i Sestriere i 2010, men det var bare en drøy uke. Jeg har ikke dratt til andre steder for å trene i høyden tidligere. Unntaket var kanskje etter at vi hadde kjørt Critérium du Dauphiné for to år siden. Da hadde vi noen dager i høyden før Tour de France, fortalte Boasson Hagen til procycling.no før sesongstart.

- Hva tenker du om å trene i denne perioden, i stedet for å kjøre Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico?

- Jeg har veldig gode erfaringer med å trene meg i god form fra tidligere. Selv om jeg ikke har prøvd høydetrening på denne måten før, er det verdt å gi det et forsøk. Men det er jo ikke høyt i Belgia, der klassikerne går, så jeg vet ikke helt hva jeg trenger det for.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tør ikke spå om opplegget gjentas
Snart får vi altså svaret på om gamblingen vil lønne seg for britenes del.

- Dere har gått et skritt i en helt annen retning enn konkurrentene, tør du nå spå om Sky kommer til å videreføre dette opplegget i årene som kommer?

- Det er nok litt tidlig å svare på det. Det kan bli noen småjusteringer, men vi er ute etter å gjøre ting enda bedre. Vi får gjøre opp status etter klassikerne. Vi har i hvert fall fått gjort alt vi hadde planlagt, og har hatt flott vær med unntak av den første dagen her nede, forteller Arvesen.

- Håper Edvald sitter med inn
En annen fordel for Sky er at laget på en måte flyr under radaren i forkant av klassikerne.

Alt presset og forventningene er nå lagt over på Peter Sagan etter hans herjinger i Tirreno-Adriatico.

- Hva så med Edvald?

- Han har vist gode tendenser her på Tenerife. Det ser man på wattverdiene han når opp på under trening. Edvald vil nok ha enda litt mer å gå på fram mot Paris-Roubaix, enn han har inn mot helga, men alle guttene våre skal være klare.

- Hvem fra Sky-laget skal hamle opp med Peter Sagan på veien inn mot Sanremo?

- Jeg kan nok ikke gi deg taktikken vår ennå, men jeg håper jo at Edvald skal makte å sitte med helt inn mot finalen. Peter Sagan virker utrolig sterk nå. Han er vanskelig å kjøre fra i bakkene, og han har en god spurt. Han er den soleklart største favoritten nå, lyder det fra Arvesen.

PS! Gabriel Rasch var syk i starten av Skys treningsleir, men har ristet sykdommen av seg. - Gabriel var ute og trente en time ekstra med meg i dag, og han ser sprek ut, han også, melder Arvesen.

Kommentarer til denne saken