Gå til sidens hovedinnhold

Sky går for gull Down Under

Britene vil vinne det australske mesterskapet.

Mens skihopping og langrenn dominerer mediebildet i Norge er oppvarmingen til den kommende sykkelsesongen godt i gang i sykkelgale Australia. Down Under starter sesongen med de nasjonale mesterskapene som går av stabelen i byene Ballarat (gateritt), Buninyong (landeveisritt) og Learmonth (temporitt).

De tre byene ligger omtrent åtte mil nordvest for Geelong, hvor verdensmesterskapet ble arrangert i fjor. Bronsevinneren fra verdensmesterskapet, Allan Davis, er sammen med Skys Simon Gerrans utpekt som to av de største favorittene.

- Det er en tøff løype. Det er mange ryttere i god form, som har trent spesifikt for dette løpet. Sulzberger-brødrene er sterke, det samme er Simon Gerrans, så det vil bli tøft, sier Allan Davis til cyclingnews.com.

- Det er et lotteri
Simon Gerrans er en av fem Sky-ryttere på start i Buninyong. Han kjører nesten på hjemmebane og er tildelt kapteinsrollen i det britiske laget. Selv prøver han å dysse ned forventningene.

- Vi har ikke snakket ordentlig om rittet enda, men vi har et solid lag. Vi stiller med fem ryttere, men rittet er alltid litt som et lotteri. Du kan være den sterkeste rytteren, men hvis et brudd med femten mann går den første runden kan alt være tapt, mener 30-åringen.

Australieren med en fortid i norske Team Ringerike, hvor han kjørte med blant annet Gabriel Rasch, Christopher Myrhe og Joachim Bøhler, kjører ofte godt i kuperte endagsritt. I 2009 var han blant de ti beste i alle de tre Ardenner-klassikerne.

- Mitt hovedfokus er å sterte sesongen sterkt og toppe det hele i Ardennene, sier norgesvennen om den kommende sesongen.

Briten Ben Swift skal sammen med Michael Rogers, Chris Sutton og Matthew Hayman hjelpe Gerrans til seier.

- Vi har en store sjanse til å vinne, mener Rogers.

Briter har hevdet seg i det australske mesterskapet før. I 2000 vant en annen nåværende Sky-rytter mesterskapet. Jeremy Hunt krysset målstreken foran Jamie Drew og Scott Sunderland.

Store ambisjoner, tross manglende form
Allan Davis har aldri vunnet det nasjonale mesterskapet på landeveien. I år håper han kløkt og et godt sykkelhode skal sikre seieren.

- Noen ryttere er nok kommet et stykke lenger enn meg hva form angår, men jeg håper erfaringen, sykkelhodet og taktikk kan gi meg et godt resultat, uttaler han.

Davis er del av det største startfeltet noensinne, med ti ryttere som har stilt til start i Tour de France.

- Det er det beste feltet noensinne, mener Skys Michael Rogers.

Utenom Sky-gutta og Allan Davis kommer blant Robbie McEwen, Mark Renshaw, Matthew Goss og Baden Cooke til å kjempe om mestertrøya på søndag.

U23-verdensmester Michael Matthews kan også ta gullet søndag. Procycling.no tok en prat med Matthews da han kjørte Ringerike Grand Prix i fjor sommer. Les mer her .

Følg med på procycling.no for resultatene fra mesterskapet.

HTML EMBED
HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken