Sky-guttene: - Vi setter en ny standard

Foto: Jarle Fredagsvik (Procycling.no)

Men Gabriel Rasch og Edvald Boasson Hagen er usikre på egen form.

16.03.13 11:52

LITTA PALACE, MILANO (procycling.no): Som troll i eske, er klassikergjengen til Sky Procycling plutselig tilbake i det internasjonale sykkelfeltet.

Oppladningen er gjort på den spanske øya Tenerife, og guttene selv er like usikre som oss på hvordan konkurranseformen egentlig er.

- Det blir spennende å se hvordan det slår ut for oss. Jeg tror hele klassikertroppen er på et veldig høyt nivå, nå. Det kommer an på om vi har «smellen» du får av å kjøre løp, sier Gabriel Rasch til procycling.no i Milano.

Edvald: - Ikke mange ritt vi har kjørt
Med «smellen» tenker han på kraft i beina, kraft nok til å jobbe hardt over lang tid, og så kunne svare på rivalenes støting og fartsøkninger underveis.

Historisk sett regnes etapperittet Tirreno-Adriatico som den aller beste oppladningen til Milano-Sanremo.

Seieren til Matthew Goss for to år siden, regnes blant unntakene. Australieren hadde nemlig kjørt Paris-Nice i forkant.

Klassikergjengen i Team Sky har altså ikke kjørt noen av dem. De har gått egne veier i stedet.

- Det er ikke mange løp vi har kjørt i år. Det har omtrent gått en måned mellom hvert løp. Australia og Qatar var to tette løp, så var det et langt opphold foran Het Nieuwsblad.

Les også: Slik skal Sky revolusjonere klassikerne

- Så det har ikke være noe konstant rittkjøring. Men det kan være bra det og, da blir man uthvilt mellom hvert ritt, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Gjør som Wiggins og Froome
De norske Sky-rytterne har 12 rittdager så langt i 2013. I fjor hadde Edvald 19 rittdager fram mot Milano-Sanremo.

Forskjellen er altså at et av etapperittene er erstattet ti dagers treningsleir i høyden, etter anbefaling fra treningsekspertisen i Sky-systemet.

Oppskriften er hentet fra suksessen mannskapet rundt Chris Froome og Bradley Wiggins har oppnådd i treukersritt de siste to sesongene.

- Det har fungert bra for dem som har vært på Tenerife før. De har kommet fra høyden og rett ned. Det er ikke bare høydeeffekten vi er ute etter. Det er også enklere å kontrollere treningen enn du får gjort under ritt. Og da skal formen bli bedre, sier Boasson Hagen.

Rasch: - Wattfiler viser at vi er bra
Vi spør Gabriel Rasch om Sky-laget kan trenge mer tid, eller om de kan være med å prege søndagens kraftanstrengelse med målgang i Sanremo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jarle Fredagsvik

Det er veldig vanskelig å si. Vi har ikke vært i denne situasjonen før. For min egen del er jeg litt usikker, samtidig som jeg stoler på trenerne og støtteapparatet i Sky. Når de har hatt så stor suksess med det før, så tror jeg på det. Når man ser på wattfilene og, så ser det veldig bra ut.

- Hva forteller filene deg?

- At vi er bra. Men trening er en ting, og løp noe annerledes. Derfor blir det veldig spennende å se.

Gilbert opptatt av Sky
På BMCs pressetreff på et annet Milano-hotell fredag kveld, nevnte Philippe Gilbert oppladningen til Sky-gjengen spesifikt:

Les også: Dette er Hushovds fordel

«Kanskje de er supersterke nå, og alle kommer til å gjøre som dem i framtiden», uttalte han.

Om tre ukers tid har vi svaret.
Enn så lenge er Rasch og Boasson Hagen litt krye over å være med å utfordre sykkelsportens fastsatte treningsnormer.

- Det er sikkert en del lag som vil forsøke å kopiere opplegget Bradley Wiggins benyttet seg av i fjorårssesongen. Vi setter nye standarder på alt, sier Boasson Hagen.

- Vanskelig å si om Sagan slår Boasson
Med mangel på nettilgang under store deler av Tenerife-oppholdet, har klassikerlaget omtrent like lite kontroll på konkurrentene som de har på formen til Sky-laget.

De har imidlertid fått med seg at både Peter Sagan og Thor Hushovd har dokumentert god formstigning den siste tiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi må nok bare kjøre vårt eget løp, så får vi se etter Cipressa og Poggio. Vi får ikke gjort så mye med verken Sagan eller Hushovd. Vi får håpe at en av dem ikke har en like god dag, og at Edvald er i kjempeslag. Det er vanskelig å si hvem som vinner mann-mot-mann-dueller av dem, likevel. Og det er mange andre ryttere som sikkert er veldig sterke og, påpeker Rasch.

Du kan naturligvis følge Milano-Sanremo LIVE fra klokken 10:10 på procycling.no, søndag formiddag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.